Help de bevolking van Oekraïne

Romantisch Kanaalconcert

Zaterdag 13 augustus 2011

Door Redactie

Zesde editie Apeldoorns Kanaalconcert draait om romantiek.

Van 26 tot en met 28 augustus zijn De Kanaalconcerten 2011 aan de Kanaaloevers van Apeldoorn. Het succesvolle culturele evenement, dat bekend staat als ‘Prinsengrachtconcerten op de Veluwe’, staat dit jaar in het teken van romantiek. Bekende namen als Ellen ten Damme en Carel Kraayenhof geven acte de présence. Vorig jaar waren optredens van The Steel Breeze, Slagerij van Kampen, Liesbeth List en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht een groot succes. Het programma van dit jaar is opnieuw van hoge kwaliteit en nog gevarieerder, met op zaterdag een exclusief optreden van de dynamische zangeres Ellen ten Damme.

Op zondag is een klassieke noot aan het programma toegevoegd. De beroemde bandoneonspeler Carel Kraayenhof treedt samen met Het Gelders Orkest op. Carel Kraayenhof werd in Nederland vooral bekend van “de traan van Maxima” tijdens de huwelijksplechtigheid van Prinses Maxima en Prins Willem Alexander. Verder KanaalFilm en bijzondere acts en evenementen als een speciaal kinderprogramma met het Groot Symfonie Orkest, het Open Podium voor muzikale talenten. De heuse mogelijkheid in het huwelijk te treden tijdens Wed and Walk, inclusief trouwauto’s en een authentieke Venetiaanse gondel als huwelijksboot. Het zondagse brunchconcert in de authentieke Spiegeltent staat in het teken van oude jazz.
Het culturele evenement kent voor het eerst ook een culinaire invalshoek. Op zaterdag en zondag is een bijzonder Preuvenement aan het programma toegevoegd. Kortom: alle ingrediënten om Apeldoorns Kanaalconcert 2011 opnieuw tot een groot succes te maken!

Programma: Vrijdag, 26 augustus: Goodwillparty voor de vrienden van de Kanaalconcerten / opening, Voorprogramma, KanaalFilm Zaterdag, 27 augustus: Groot Symfonie Orkest (kinderprogramma), Gondel varen, Open podium, Wed and Walk, Preuvenement, Ellen ten Damme / Orkest van de Koninklijke Luchtmacht Zondag, 28 augustus: Brunchconcert met Jazz band, Gondel varen, Open podium/talentenjacht, Wed and Walk, Preuvenement, voorprogramma GSO, Carel Kraayenhof / Het Gelders Orkest, afsluitend groots vuurwerk Samen maken wij De Kanaalconcerten! De Kanaalconcerten worden mogelijk gemaakt door vele partners en sponsoren – zoals hoofdsponsor de Stentor – de steun van de gemeente Apeldoorn en de Vrienden van De Kanaalconcerten. Door hen is Apeldoorns Kanaalconcert 2011 (m.u.v. van het Brunchconcert) opnieuw gratis toegankelijk voor bezoekers.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?