Roots boert goed en wil in 2014 groter

Vrijdag 25 oktober 2013

Door Redactie

Nooit eerder zagen we zulke lange rijen bij de muntenverkoop van Roots in the Woods. Een positief teken voor het vier jaar oude festival. We dachten dan ook dat dit een recordjaar zou worden voor Roots.

“Ja, dat dacht ik ook!” zegt Marco Bod van de organisatie desgevraagd. “We hadden op een bepaald moment zelfs een muntentekort. De baromzet lag dit jaar hoger dan vorig jaar, maar de totale omzet voor het festival bleef ongeveer gelijk.” Aangezien er wel meer bezoekers werden geteld (tussen de 7.500 en 10.000), dit jaar dus minder omzet per persoon voor betaalde voorstellingen en eten.

De catering werd dit jaar voor het eerst in eigen beheer gedaan. Bod: “De cateraar die we eigenlijk wilde haakte helaas af. Daarvoor zijn we als festival eigenlijk ook nog iets te klein en niet interessant genoeg. We moeten nog wel goed evalueren en natellen of het zelf verkopen van eten positief is voor het festival en we dat volgend jaar weer doen.”

Wel weet de organisatie al dat ze het festival volgend jaar een stuk groter willen maken. Bod: “De basis staat en nu is het de tijd het festival verder te ontwikkelen. Anders loop je het gevaar dat het ook saai wordt. We hebben hiervoor bij de provincie Gelderland een meerjarige aanvraag liggen en hebben ook goede hoop dat Apeldoorn Promotie onze subsidie niet verder meer zal afbouwen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?