Roots in the Woods viert 10e editie

Woensdag 16 oktober 2019

Door Redactie

Roots in the Woods festival viert komend weekend de 10e editie. Van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 20 oktober wordt het Apeldoornse Beekpark omgetoverd tot een herfstachtig festivalterrein. Op de mainstage, die groter is dan voorgaande jaren, treden verschillende artiesten op. Tussen de discoballen kun je dansen in de Silent Disco en de kids kunnen op ontdekkingstocht tijdens de Veluwse Avonturenroute.

Muziek

De Gigant Stage is, ook dit jaar weer de plek waar je heen kunt voor muziek. De main act van de vrijdagavond is Son Mieux. Deze Haagse nachtvlinder schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en dat kenmerkt zijn muziek. De Dawn Brothers zijn weer terug op Nederlandse bodem na hun USA-tour en hebben nieuw album gelanceerd. Deze Rotterdamse bootsrockers sluiten de zaterdagavond af. De Stokers laten hun circuspunk muziek horen en de Amerikaanse soulband Dustbowl Revival zorgt voor bluegrass, soul, blues en rootsmuziek.

Activiteiten voor jong en oud

Verstopt tussen de bomen van Roots in the Woods is dit jaar ook een Silent Disco te vinden. Op zaterdag en zondag is het daar vanaf 16.00 uur geopend. Zet je draadloze koptelefoon op en dans op muziek van toen en nu: disco, house en funk of zing luidkeels mee met Andre Hazes. Op zaterdag en zondag is er ook meer dan genoeg vertier voor de kleine bezoekers. Kids kunnen een paspoort kopen voor de Veluwse Avonturenroute. In dit paspoort kunnen ze verschillende activiteiten afstempelen. Het paspoort heeft nog wat extra’s. Zo kun je op vertoon van het paspoort een gratis glaasje limonade krijgen en er zit een voucher in voor een gratis speurtas van de Apenheul.
Voor jong en oud zijn er gratis voorstellingen te zien. Zo kun je zaterdag op de mainstage met Nuna en de dieren uit het bos op zoek naar het Geheim van de Wilg. Een interactieve poppenvoorstelling over wijze dieren, de kringloop van de natuur en een nieuw begin. In het Orpheus Openluchttheater gaat de voorstelling Verstelwerk van Hirondelles in premiere. Verwacht een show met acrobatiek, luchtacrobatiek en jonglerende mensen. Zondagmiddag geven de spelers van Circus Meerfout een dikke knipoog naar het klassieke circus. De show bestaat uit een opeenvolging van verschillende circusacts die je kunt bekijken.
Kijk voor het volledige programma met dagen en tijden op www.rootsinthewoods.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!