Help de bevolking van Oekraïne

Samen met Sprietsels improviseren op het Kinder Parade Festijn

Vrijdag 17 juni 2016

Door Manon Lambooij

In het Apeldoornse Verzetsstrijderspark is zaterdag 18 en zondag 19 juni het Kinder Parade Festijn. Een feestweekend vol van activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld proberen om zo snel mogelijk de stormbaan over de komen of om de lekkerste broodjes van de dag bakken. Daarnaast zijn er ook diverse theatervoorstellingen die van 12:00 tot 18:00 gegeven worden.

Het evenement heet dan wel het Kinder Parade Festijn, maar is geschikt voor iedereen. En dan ook echt iedereen, want op het festijn zullen bij de theatervoorstellingen doventolken aanwezig zijn, zodat zelfs slechthorende of dove kinderen en ouders mee kunnen genieten van alle gezelligheid. Dat oude speelgoed van vijf jaar geleden of die leuke shirtjes die zo langzamerhand te klein zijn geworden kun je dit weekend ook kwijtraken, er zal namelijk ook een grote kleedjesmarkt gehouden worden. Wil je hier je spulletjes verkopen, dan moet je wel eerst even een plaatsje reserveren, dat kan via de site van het Kinder Parade Festijn.

Een van de leuke dingen op het Kinder Parade Festijn die we er even uit willen lichten, is Sprietsels. Tabitha van den Hooff: ,,Sprietsels is een improvisatietheater gezelschap voor kinderen vanaf 3 jaar. We spelen interactieve voorstellingen waarbij de kinderen zelf moeten meedenken en, als ze dat willen, zelfs mee mogen spelen. Zo vertellen we met zijn allen, de acteurs en de kinderen, een zelfbedacht sprookje. De voorstellingen zijn gericht op kinderen maar het zijn wel echt familievoorstellingen, voor de ouders is het natuurlijk super leuk om je eigen kind op het podium te zien schitteren! Naast het Kinder ParadeFestijn waar wij altijd met heel veel plezier naar toe gaan spelen we veel op basisscholen en kinderdagverblijven. We zijn een groep van 8 acteurs, maar spelen elke voorstelling met z’n drieën. Het leuke aan de opzet van Sprietsels is dat zowel de kinderen ofwel het publiek als de acteurs zelf, van tevoren geen idee hebben waar de voorstelling nu weer over zal gaan, welk verhaal er nu weer ontstaat. Het Kinder Parade Festijn is extra leuk, omdat daar ook veel mensen lopen die normaal gesproken niet erg snel met hun kinderen naar het theater zouden gaan. Je speelt voor en met een heel divers publiek en daarnaast houden wij erg van de leuk sfeer die er op dit festival, en op de meeste festivals, hangt. Daarom kijken we elk jaar weer ontzettend uit naar het Festijn in Apeldoorn!”

Sprietsels speelt uiteraard niet alleen op het Kinder Parade Festijn. Om goed op de hoogte te blijven van volgende voorstellingen die zij zullen spelen laten ze altijd een berichtje achter op hun Facebookpagina waar ook nog wat meer informatie te vinden is.

Kijk voor meer praktische informatie over het Kinder Parade Festijn in het agenda-bericht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?