Samenwerking Paleis Het Loo en CODA Apeldoorn

Vrijdag 18 januari 2019

Door Redactie

Paleis Het Loo

De afdeling Educatie van Paleis Het Loo heeft een nieuw lesprogramma ontwikkeld voor kleuters, dat exclusief plaatsvindt in lokale bibliotheken. Het programma bestaat uit de interactieve vertelvoorstelling ‘Prins Willem Danst’, uitgevoerd door museumdocenten van Paleis Het Loo. Op vrijdag 1 februari is de primeur van dit nieuwe programma in CODA Junior.

De voorstelling ‘Prins Willem Danst’ is gebaseerd op het door Paleis Het Loo geschreven prentenboek over hondje Willem Waf; een hondje dat koninklijk kan dansen. Tijdens de voorstelling wordt het prentenboek gevonden in een koffer van een van de museumdocenten van Paleis Het Loo. De museumdocent kan vanwege de verbouwing het paleis niet meer in maar heeft vlak voor de sluiting nog een aantal bijzondere voorwerpen uit het paleis meegenomen.

Bij de voorstelling is een uitgebreid lespakket ontwikkeld waarmee de school het bezoek aan de voorstelling kan voorbereiden. Na het bezoek kan de school afsluiten met een themadag of -week over het thema koningen en koninginnen. Ook hiervoor worden verschillende uitgewerkte lessuggesties gedaan. CODA Apeldoorn stelt per bezoekende klas een kleine collectie themaboeken beschikbaar. Scholen in Apeldoorn kunnen van 1 februari t/m eind maart de voorstelling bijwonen in de bibliotheek. Meer informatie: paleishetloo.nl/onderwijs

Het paleis op reis

Paleis Het Loo wordt vernieuwd en verbouwd en biedt tot medio 2021 een aangepast educatief programma voor basisscholen, middelbare scholen en het beroepsonderwijs.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!