Schade: MMT maandag bij MAX op tv

Donderdag 30 mei 2019

Door David Levie

Muziekvereniging MMT komt komende maandag (3 juni) uitgebreid aan bod in het nieuwe tv-programma MAX Vakantieman. MAX zoemt in op de schade die MMT leed tijdens een tournee door China. Zowel bij aankomst in Shanghai als bij terugkeer op Schiphol bleken zeer goed verpakte instrumenten (zie foto’s) ernstig te zijn beschadigd.

Apeldoorn Direct deed bij de eerste schadevaststelling daarover uitvoering verslag vanuit China. De grootste schade was bij de accordeons. Ondanks aanwijzingen als breekbaar (fragile) is er met de koffers waarin de accordeons zaten gesmeten. In China wist dirigent Henny Vels de grootste schade provisorisch te repareren, op Schiphol waren de instrumenten er nog veel slechter aan toe. Mede dankzij de vaardigheid van Muziekhuis Nijkamp in Apeldoorn zijn reparaties dusdanig uitgevoerd dat alle instrumenten weer bespeelbaar zijn.

De grote vraag was wie de schade uiteindelijk gaat betalen. En dat blijkt volgens Wilma Vels die de affaire aankaartte bij Omroep Max waarschijnlijk KLM te zijn. ,,We zijn met een soort dochtermaatschappij van KLM naar China gevlogen. Maar er is nog steeds geen cent uitgekeerd. Het gaat om een totaalbedrag van zo’n 4000 euro. Negen gedupeerde leden van MMT komen voor schade-uitkering in aanmerking.’’

Hoe snel schadeafhandeling kan zijn als de camera’s op de daarvoor verantwoordelijke zijn gericht bleek afgelopen week tijdens de eerste uitzending van de Vakantieman nieuwe stijl. Toen was Corendon aan de beurt. Aanvankelijk wilde de touroperator die een nagenoeg onbewoonbaar ‘’luxe’’appartement in Griekenland aan een Nederlandse familie had verhuurd maar een klein deel van het reisbedrag aan de gedupeerden terugbetalen. Toen Max zich ermee ging bemoeien betuigde Corendon vliegensvlug spijt en trok vervolgens de portemonnee: Ruim 6500 euro meer dan zonder zonder de aandacht van het tv-programma.

Accordeoniste Wilma Vels reist komende maandag af naar de studio voor de opname in de middaguren. ,,Wellicht zijn er dan ook nog beelden van het orkest te zien en komt er ook iemand van Gert Nijkamp aan het woord. Leuk en spannend tegelijk’’, laat ze weten. Max vakantieman is maandag te zien om 20.35 uur via NPO1. Prime time dus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!