Schandalig hoge rente gemeentelijke kredietbank

Donderdag 19 januari 2017

Door StrangeArt

Archief

De SGP heeft schriftelijke vragen gesteld over de rente tarieven van de gemeentelijke kredietbank. Terechte vragen.
Rente percentages van 13%, meer dan een zakelijke bank, ongelofelijk. En dat voor mensen met een smalle beurs. U kunt alleen bij de kredietbank terecht als u minder dan 130% van het minimum inkomen verdient.

Als ik € 1000 leen bij de Rabobank, niet de goedkoopste, los af in 12 maanden, betaal ik 11,6% rente. Nu ga ik naar de bank voor de minima: dan betaal ik 13,0 % rente.

Misleiding?:
Om boos van te worden, de kredietbank speelt geen openkaart.

Op internet staat een voorbeeld, u koopt een wasmachine voor € 900 en lost af in 12 maanden. In dit voorbeeld betaalt u 7,6 % rente, alleszins lager dan bij een commerciële bank. Maar: kijk ik naar de rentetabel op internet dan is de effectieve rente 13,0 %. oeff, wethouders hebben in de raad veel toe te lichten.
De SGP vraagt zich ook af waarom de kredietbank niet het voorbeeld volgt van andere grote steden. Den Haag bijvoorbeeld: daar is het rentetarief van de sociale kredietbank verlaagd van 11,5 naar 2,3 procent.

Persoonlijke noot:
Nu de SGP in het verkiezingsprogramma de doodstraf heeft afgeschaft wordt die partij veel sympathieker voor mij. De CU en de SGP scoren in onze gemeenteraad heel hoog wat betreft kritische vragen over sociale onderwerpen. Kunnen de grotere partijen een voorbeeld aannemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!