Schrik me een hoedje!

Donderdag 7 april 2011

Door Gemeentebelangen

Ik zit heerlijk bij de kapper, met de Stentor voor mijn neus. Grote kop kijkt me aan: VOORTBESTAAN BOSCHBAD TER DISCUSSIE. Mijn eerste gedachte is ‘hoe kan dat nou ter discussie staan?’  Het Boschbad (voormalig Kristalbad) moet helemaal niet een discussie zijn! Die is er gewoon en blijft ook gewoon! Het mooiste buitenbad van heel Nederland! Ik lees nog niet eens het hele artikel….blader door naar de regionale sectie.

En dan schrik ik me een hoedje! Daar lees ik: GEMEENTE DICHT TEKORT ORPHEUS. Nou moe!

In 1 krant deze twee artikelen. Hoe is dit mogelijk? Als je alleen de koppen als leest snap ik dat de Apeldoornse burger het af en toe niet meer snapt. Ik snap het namelijk ook niet en ben niet helemaal achterlijk, al zeg ik het zelf.
Verder lees ik dat het Orpheus een kwart miljoen (!) subsidie krijgt van de gemeente. Dat is nogal wat. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een enorme cultuur liefhebber en wil graag dat het Orpheus zijn hoofd boven water houdt in deze tijden. En gun het ze dus van harte. Voor de zwembaden moet er 1,1 miljoen bezuinigd worden, waarvan 5 ton mag komen door het sluiten van het Sportfondsenbad. Het Sportfondsenbad is zwaar verouderd en dat snap ik dan weer wel (en natuurlijk zijn er mensen die het niet met me eens zijn, daar ben ik me bewust van).
Ik vind ook dat het Boschbad een grote waarde heeft voor Apeldoorn. Openlucht zwembaden zijn schaars, het is een uniek bad en voor kinderen in Apeldoorn is het een ideale plek om zomers te vertoeven. Bussloo is toch te ver op de fiets voor bepaalde leeftijden.
Bij mij gaat het er dus niet in dat het Boschbad mogelijk gesloten kan gaan worden. En als je dit dan op dezelfde dag in 1 krant leest, hakt dat bij mij er flink in. En bij u?

Ingeborg Leerkes, Gemeentebelangen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!