Scoutinggroep verkoopt kerstbomen

Vrijdag 6 december 2019

Door Redactie

In een scoutinggroep moet je vaak intensief samenwerken, daarom komen alle verschillende groepsopdrachten ook goed van pas. Natuurlijk is december wel dé maand om iets goeds te doen voor een ander. Zo gaan de scouts van scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell, ‘Die scoutinggroep bij de Naald’, net als voorgaande jaren kerstbomen verkopen. Dit doen ze morgen, 7 december, en volgende week zaterdag (14 december).

Tineke Wiersma, voorzitter van de scoutinggroep, zegt: ,,Een mooie bijkomstigheid is dat de verkoop van deze verschillende soorten bomen, bijvoorbeeld Nordmann bomen of Blauwsparren, naar het volledig naar het onderhoud en de renovatie van de diverse gebouwen gaat. In deze gebouwen komen iedere zaterdag 200 jeugdleden bijeen om samen verschillende activiteiten te ondernemen.”

De scoutinggroep doet ook iets voor de mensen die het wat minder breed hebben deze maand. Naast de kerstbomenactie zamelen ze etenswaren in voor de Voedselbank Apeldoorn. ,,Alle scoutingleden nemen iets mee. Zo dragen we samen bij aan een fijne kerst voor iedereen, onder meer thee, koffie, soep of vis in blik, houdbare melk, kruidenmix en beschuit zijn van harte welkom”, zegt Tineke.

Op zaterdag 7 en 14 december kan je van 9.00 uur tot 17.00 uur langs komen aan de Jachtlaan 4-6 om een warm drankje bij de kerstkraam te drinken en een, bij jou passende, kerstboom uit te zoeken. Je mag ook een donatie te doen voor de Voedselbank.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!