SILS groeit (met medewerkers mee)

Woensdag 28 februari 2018

Door Martijn de Frankrijker

SILS

,,Er heerst hier een familiaire sfeer. In de goede zin van het woord.” Vraag je Willem-Jan Cramer—Managing Director bij SILS—wat dat betekent, dan vertelt hij over het gebrek aan drempels bij het Apeldoorns bedrijf. ,,Letterlijk ook…die hebben we hier niet.” Dat gebrek, fysiek en mentaal, voel je als je door het kantoor, op de Ecofactorij, loopt. ,,Drempels zullen er ook niet komen, zelfs niet nu we groeien.” En groeien doet SILS; naast de verdubbeling aan oppervlakte moeten er werknemers bij. Het logistieke bedrijf is op zoek naar professioneel talent, ook mensen die misschien nog geen ervaring hebben in de logistiek. ,,Een kans voor mensen die uitdaging zoeken.” Apeldoorn Direct was bij SILS om de sfeer te proeven.

Op één van de bureaus achter de balie ligt een bluetooth boxje waaruit een popnummer komt. ,,Wie heeft dit opgezet?”, vraagt de goedlachse jongen die me helpt met inschrijven (,,dat moet, voor de veiligheid”). Er verschijnen hoofden van achter een dozijn aan schermen, allemaal nieuwsgierig. ,,Shana, volgens mij.” Er verschijnt een collectieve grijns en één iemand oppert: ,,die heeft er vandaag weer zin in!”

Vriendelijk vertrouwen

Die energie volgt me onderweg naar het kantoor van Willem-Jan. Iedereen kijkt even op om me een ‘goedemorgen’ te wensen. Zelfs een medewerker, met zijn neus in de krant van vandaag, kijkt even op. Later vraag ik Willem-Jan ernaar. ,,Ja, de sfeer hier is heel goed.” Ik doelde op de krant, tijdens werktijd. Willem-Jan lacht: ,,Het maakt mij niet uit of iemand de krant eens leest tijdens het werk. Ik zie niet of diegene de vier uur daarvoor keihard bezig is geweest. We werken hier met een sterke vertrouwensband. Medewerkers zitten niet vast aan veel regeltjes en die moeten er ook niet hoeven zijn.”

Die vertrouwensband is voor SILS heel belangrijk, ook met klanten. ,,Wij zoeken klanten met een randje. Waar andere partijen misschien wat moeite mee hebben. Daar zien wij uitdaging in.” En dat doen ze al sinds het einde van de 19de eeuw. Want SILS komt voor uit het Apeldoornse transportbedrijf A.B. Streng en heeft daarmee een zeer lange en rijke historie. Sindsdien is er veel veranderd. Het meest opvallende? Dat SILS geen transporteur meer is. ,,Sterker nog, we hebben helemaal geen eigen ‘wielen’ meer”, voegt Willem-Jan toe. ,,We zijn tegenwoordig logistiek dienstverlener. We bedrijven logistiek vanuit de logistiek.”

SILS is verlengstuk (van klant en medewerker)

Hoewel er veel veranderd is, van Streng naar SILS, van transport naar logistiek partner, ,,zijn we nog steeds een verlengstuk van de klant.” Daarom zoekt SILS altijd nieuwe mensen die die mindset delen. Ze hebben medewerkers die blijvende waarde willen toevoegen aan de business van klanten. ,,Zo hadden we een klant die verf levert, maar logistiek moeite had om dat goed voor elkaar te krijgen. Dan doen we dat toch gewoon hier? Nu hebben we een verfmenger in onze warehouse om hier verf op kleur te mengen.”

Dat de aanpak van SILS werkt blijkt uit de groei die ze doormaken. De plannen voor een verdubbeling van het oppervlak aan de Ecofactorij zijn in een vergevorderd stadium. Daarom is SILS op zoek naar nieuw talent, die past bij de ambities van het bedrijf. ,,En dan is het belangrijker dat je flexibel en oplossingsgericht ben, dan dat je al jaren in de logistiek werkt. Logistiek kan ik je leren, flexibiliteit zit in je.”

,,Mogelijkheden om te groeien”

En zit je bij SILS, dan ga je niet zo maar weg, denkt Willem-Jan. ,,Het verloop is hier laag. Dat komt omdat we de mensen vinden die bij ons passen en ze de ruimte geven die ze verdienen.” Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je in de pauze de ruimte krijgt om thuis je hond uit te laten. ,,Als dat iemand de energie geeft om de rest van de dag er vol voor te gaan dan is dat toch goed?”

SILS probeert veel voor zijn medewerkers te doen, ,,maar verwacht geen gameruimte met pooltafels en dat soort gekkigheid.” Dat maakt SILS, hoewel ze wereldwijd klanten bedienen, toch heerlijk Apeldoorns. ,,Wat wij in plaats van pooltafels belangrijk vinden is het bieden van mogelijkheden om te groeien, om jezelf te ontwikkelen en jezelf te zijn. Dat past bij ons en bij de mensen die hier werken.”

En misschien past het ook bij jou. SILS is op zoek naar logistiek talent op alle fronten om samen mee te blijven groeien. Vul onderstaand formulier in om direct te solliciteren voor magazijnmedewerker (beginnend, ervaren of leidinggevend) of doe een open sollicitatie. Op sils.nl/vacatures vind je meer informatie over alle vacatures.

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!