‘Sint-fans’ Jan en Henk kijken vol verwachting uit naar de intocht

Vrijdag 24 mei 2019

Door Redactie

Het nieuws dat de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november in Apeldoorn gehouden gaat worden kwam voor velen vandaag (vrijdag 24 mei) als een verrassing. Na de bekendmaking vanmorgen ging het los op de verschillende social media kanalen. Want hoe komt de Sint dan aan? En hoe zit het met de Pieten? Ook de Apeldoornse ‘Sinterklaas-fans’ Jan Bark en zijn partner Henk Dinkelman volgden het nieuws op de voet.

Jan Bark is vooral bekend door zijn museum In de Zevende Hemel aan de Schotweg 63, waar aan het eind van het jaar altijd een tentoonstelling over de geschiedenis van het kinderfeest met de goedheiligman te zien is. Jarenlang hielpen hij en Henk mee bij de intocht in Apeldoorn en ze zijn altijd geïnteresseerd in nieuwtjes over de Sint. ,,Het bericht kwam voor ons als donderslag bij heldere hemel”, vertelt Jan. ,,Want dat Apeldoorn ooit de landelijke intocht zou mogen ontvangen, dat had ik nooit verwacht.” Ook Henk was verrast. ,,Ik kon het niet geloven. Ik heb iemand die ik ken geappt die met de landelijke intocht van doen heeft en die bevestigde mij dat het echt waar was.” Hij heeft er nu al zin in. ,,Geweldig voor Apeldoorn. Laten we er samen een mooie intocht van maken in ons mooie Apeldoorn en hoe hij komt, per boot, trein of… wij zullen de Sint van harte welkom heten.”

Ze kunnen dan ook niet wachten tot het november is. Jan: ,,Natuurlijk gaan wij als Sinterklaas museum daar wat mee doen.” Wel schrok Jan even aan het eind van de dag; toen werd bekend dat Sinterklaas geen ‘Zwarte Pieten’ mee zal nemen en ook geen ‘Roetveegpieten’, maar ‘helpers’. ,,Kennelijk laat hij zijn Pieten achter in Spanje, dat is wel even een kleine teleurstelling. Maar gelukkig heeft ons museum nog genoeg oude voorbeelden van de echte Pieten.” Ook hoopt hij iets te kunnen doen voor de organisatie. ,,Hopelijk zal de organisatie van de landelijke intocht ons museum niet links laten liggen maar ons er wel op één of andere manier bij betrekken. Vol verwachting klopt ons hart…”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!