Sinterklaas zet voet op Apeldoornse bodem

Zaterdag 18 november 2023

Door Kevin van Es

Een zee van lachende gezichten en een gemoedelijke sfeer vulden het park terwijl jong en oud zich verzamelden voor een dag vol van sinterklaasvreugde. De kleuren van pietenpakken, het opgewekte geluid van Sinterklaasliedjes en de uitgelaten sfeer maakten deze dag tot een feestelijke ochtend voor alle Apeldoorners die de intocht in het Pepernotenpark kwamen bekijken.

Het sint en pietenfestijn werd afgetrapt door burgemeester Ton Heerts en kinderburgemeester Jahnaoh Laros. De burgemeester heette iedereen welkom in het Pepernotenpark, op de vraag waar de sint vandaag vandaan komt antwoord de kinderburgemeester gevat: “Spanje”. Na enkele spannende minuten torent de mijter van de goedheiligman eindelijk boven de takken in het Oranjepark uit, eind goed, al goed. De sint is in Apeldoorn!

Mini sint- en pietjes

Naast de ‘grote’ sint en piet staat het park vol met mini sint-en pietjes. In de slider hieronder hebben we de leukste, creatiefste en vooral vrolijkste sint en pietjes naast elkaar gezet!

In het inmiddels volgelopen Pepernotenpark zijn Siem van 5 en Tibbe van 2 te vinden, echte Apeldoorners. Siem koestert vele wensen, maar één staat bovenaan zijn verlanglijstje: “Ik wil graag Lego!” Noah, Zoe en Lars van 3, 5 en 7 jaar oud hebben hun mooiste sinterklaas outfits aangetrokken. Noah en Lars dromen van Hot Wheels in de schoenen, Zoe heeft kleurrijke ‘L.O.L.-poppetjes’ op haar verlanglijstje staan. Ook Celeste van 8 is helemaal in de sinterklaasstemming en deelt enthousiast: “Ik wil graag Washimals van sinterklaas.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!