SJAKO! drie keien van muzikanten en een verrassend support act door Vinnie’s Vice

Zaterdag 6 april 2024

Door William Lindner

Het was weer een fijn weerzien met het power Trio SJAKO! bestaande uit Wouter Planteijdt – gitaar en zang Thijs Vermeulen – basgitaar en loops Jaap J. Vrenegoor – drums en shaker. Vorig met jaar nog te bewonderen met een concert in het Bluescafe in Apeldoorn tijdens hun “ Back to Trio” Club tour. Dit jaar met hun gloednieuwe album: ‘Megaliths’ op deze avond, de dag van de officiële release 5 april. 2024 bij de buren: Poppodium GIGANT.

Een album dat inmiddels al wordt overladen is met lovende recensies. En terecht.

Verrassend support act door Vinnie’s Vice

Het optreden werd afgetrapt met in het voorprogramma het jonge Powerrock Trio Vinnie’s Vice.

In 45 minuten kreeg dit trio de taak om het binnenstromende publiek op te warmen voor hoofd act Sjako! Vaak is optreden als band als voorprogramma een ondankbare taak. En moet je er maar in slagen in zo’n korte tijd het publiek klaar te stomen voor een hoofdact als Sjako!

Maar deze drie jongelingen lukte dat wat mij betreft zonder meer. Zowel met eigen werk als met hun cover uitvoeringen van Stratus, Superstition en het Slotnummer Going Down lukte de opwarming prima.

Binnenkort verschijnt hun EP First Flood met onder meer het deze avond gespeelde nummer

Final Signal. Op 12 april in De Vorstin en 20 april in Poppodium Boerderij mogen zijn weer het publiek opwarmen voor Sjako! Hou deze jongens in de gaten!

SJAKO! drie keien van muzikanten

Rond half tien stond Sjako! in de vertrouwde oer samenstelling als trio op het podium. Nah niet alle drie stonden op het podium. Bassist Thijs Vermeulen was genoodzaakt dit zittend te doen door een vervelende blessure aan zijn linker been. Verder was het geen probleem en speelde hij de bas al vanouds.

De formatie Sjako kan putten uit een arsenaal aan nummers uit hun oeuvre . Maar deze avond was er uiteraard aandacht voor nummers van het nieuwste album ‘Megaliths’.

Geopend werd met de indrukwekkende rock opener de titel van het album: “Megaliths’. aansluitend gevolgd door The Last Pacifist. Ruim 11 minuten Sjako op zijn best. Sjako in the House!!

Verder passeerden de volgende nummers van het nieuwe album de revue: zoals The Rich, Exactly Nothing, het grappige nummer The Only Way to Clap Your Hands en Trouble on Isis.

Klinkt bij dit trio allemaal ook Live weer zoals het hoort. Gedreven ,ogenschijnlijk soepel

met heerlijk gierend gitaarspel van Wouter, de groovende baslijnen van Thijs en het flitsende drumwerk van Jaap De laatse twee lieten dat weer duidelijk zien wat zij nog steeds in hun mars hebben bij de uitvoerige drumsolo na Phase-X en We’re Movin’ metde bassolo.

Wat een drie keien van muzikanten zijn dit toch.

De fraaie uitvoering van ‘Where’s Jake’

Ik kan het nummer niet mooier omschrijven dan wat mijn muziekvriend uit België Walter Vanheuckelom zo fraai in zijn album recensie over het nieuwe album omschrijft : “er zit veel melancholie en droefheid in de ingetogen, ballade ‘Where’s Jake’, een nummer over ziekte en chemo kuren. De gevoelvolle en ingetogen snarensolo van Wouter past als gegoten in deze song. (..)”

In ieder geval heeft dit mooie nummer mij om persoonlijke redenen bijzonder geraakt.

SJAKO! een formatie die je beslist Live gezien en gehoord moet hebben. Na deze aftrap afgelopen vrijdag kan dat door heel Nederland. Zie hun Tourschema.

https://sjako.eu/agenda/ Aanrader!

Vinnie’s Vice

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!