Snapshot: glimlach in coronatijd

Maandag 25 mei 2020

Door Redactie

De leerlingen van SO De Zonnehoek mochten vorige week weer naar school. Voorlopig nog geen kunst in de klas, maar gelukkig kwam Mimakker Xieje ramen wassen op school. Al heel snel bleek dat het glas tussen de kinderen en Xieje geen belemmering was om contact te maken maar juist zorgde voor allerlei extra mogelijkheden. Met eenvoudige middelen als spons en zeem, stoepkrijt en zelfs een spuitbus met slagroom beleefden de kinderen een mooie ochtend.

Mimakker staat voor ‘mijn Maatje’. Een vrolijke authentieke clown die op een speelse manier contact maakt met kinderen en ouderen met een verstandelijke beperking of dementie. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds brengt Mimakker Xieje een glimlach op de gezichten van leerlingen van CSO De Zonnehoek. Stichting InKluzie heeft tot doel om kinderen en volwassenen met een beperking volwaardig mee te laten doen in onze maatschappij.

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!