Solidariteit in discussie

Dinsdag 17 september 2013

Door StrangeArt

Op zondagmiddag 29 september wordt in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan een bijeenkomst gehouden over ‘Solidariteit’. Hoofdspreker is de spraakmakende Volkskrantcolumnist en politiek ideoloog René Cuperus.

Het woord ‘solidariteit’ lijkt geschrapt uit het politieke woordenboek. Zeker in de economische crisis is de neiging om je terug te trekken op het eigen erf groot. Concrete voorbeelden genoeg: ziektekostenpremies, eigen bijdragen voor de zorg, bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, wantrouwen tegenover Europa.

Het motto ‘ieder voor zich’ is een motto dat zich slecht verhoudt met de Joods-christelijke traditie. De vraag is nu: wat helpt ons om in deze tijd solidariteit in onze dagen opnieuw gestalte te geven? Welke bronnen moeten we aanboren, welke verhalen vertellen? Op de lezing van Cuperus volgen reacties vanuit de Apeldoornse Voedselbank en organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, lokaal en internationaal. Daarna is er ruimte voor onderlinge gedachtewisseling, die hopelijk leidt tot meer inzicht en actie.

De bijeenkomst begint om 15.00 uur. De organisatie is in handen van de Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn en de Doopsgezinde Gemeente Apeldoorn.

Informatie: Kees Posthumus: kees.posthumus@planet.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?