Spanning tijdens finale Tien over Rood

Maandag 20 oktober 2014

Door Redactie

© Boerderij Beekbergen

Het was niet alleen bijzonder spannend, het allereerste Tien over Rood Toernooi bij Boerderij Beekbergen. De organisatie deed namelijk ook een speciale onthulling.

Theo Rakhorst won het toernooi en heeft er zijn handen vol aan om de eerste prijs (zijn gewicht in bier!) te consumeren. De tweede plaats was voor Henri Jochems, gevolgd door Gerrit Hoekstra op de derde plaats. De finale, die via live stream te volgen was, is nog steeds in volle lengte te bekijken op YouTube. “Het was een geweldig toernooi”, zegt Jochems. En daarom blijft het niet bij één keer. Volgend jaar zal er opnieuw om de Tien over Rood titel gestreden worden. Maar dat is niet alles. Het toernooi werd op bijzondere wijze afgesloten met een eervolle vernoeming.

Het Gerrit van Engeland Tien over Rood Toernooi
Zo zal het voortaan gaan heten. Gerrit van Engeland was een goede vriend van Theo Rakhorst in de biljartsport en zou dit seizoen samen met hem, Henri Jochems en nog enkele anderen in een team gaan driebanden. Helaas is hij in maart overleden. Reden voor de organisatie om het Toernooi naar hem te vernoemen. Volgend jaar zal het toernooi van 20 tot en met 25 oktober gespeeld worden. Dan onder de nieuwe naam die de organisatie als eerbetoon aan het evenement hebben gegeven.

Mocht u het gemist hebben? De finale kunt u hieronder terugkijken:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!