Speciaal onderwijs blijft in Apeldoorn

Dinsdag 11 juli 2017

Door Redactie

Wim Ludeke, voorzitter college van bestuur van De Onderwijsspecialisten zet zijn handtekening. Foto: Ambelt

De Ambelt in Apeldoorn draagt per 1 augustus 2017 leerlingen en medewerkers over aan De Onderwijsspecialisten. Hiermee blijft het (voortgezet) speciaal onderwijs (SO Markerichtersveld) en het voortgezet speciaal onderwijs (Gentiaan College) in Apeldoorn behouden.

Tijdens een symposium op maandag 3 juli zetten de bestuurders en de vakbonden hun handtekening om de overdracht te formaliseren. Vanaf 1 augustus 2017 heeft de Ambelt alleen nog scholen in Zwolle, Steenwijk en Hardenberg. Voor de leerlingen die in Apeldoorn onderwijs en ondersteuning krijgen, verandert er voorlopig niets. Ook de medewerkers zullen naar verwachting niet veel merken van de bestuurlijke overgang. ,,De overdracht in augustus 2017 betekent dat we kunnen bijdragen aan het behoud van voortgezet speciaal onderwijs in de regio”, aldus Wim Ludeke, bestuursvoorzitter van De Onderwijsspecialisten.

Een van de sprekers op het symposium, Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad: ,,Het gaat hier om bestuurders met lef en doorzettingsvermogen. Goede voorbeelden moet ons helpen passend onderwijs verder vorm te geven.” Van Asseldonk reikte alle bestuurders die betrokken zijn bij Ambelt Kiest Koers een brevet van lef en vermogen uit.
Ook Jan Brink, wethouder onderwijs van de gemeente Zwolle, complimenteerde alle betrokkenen. ,,We zijn in Nederland heel ingewikkeld georganiseerd. Passend onderwijs blijft een zoektocht. Je moet je nek durven uitsteken: het niet een moetje laten zijn, maar moed hebben.”

Jolida Voetelink van het college van bestuur van de Ambelt en bestuursvoorzitter Wim Ludeke van De Onderwijsspecialisten benadrukken beiden dat het onderwijs en de ondersteuning voor de leerlingen onveranderd blijft. ,,Het is een mooi voorbeeld van een bijzondere samenwerking waarin we elkaar versterken zodat onze leerlingen een nog betere aansluiting in de maatschappij vinden”, zegt Jolida Voetelink.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!