Speeldveld “Hofveld” ontvangt € 4500,- van het Oranje Fonds

Dinsdag 1 april 2014

Door Redactie

Speelveld Hofveld

Speelveld Hofveld krijgt een bijdrage van € 4500,- van het Oranje Fonds voor het plan een speelveld in Apeldoorn Zuid te realiseren. Vorig jaar werd er namens bewoners van de straten Hofveld, Ravenweg, Buizerdweg, Eksterweg, Gaaiweg, Karkietweg, Uilenweg en omgeving contact gezocht met het wijkmeldpunt Apeldoorn Zuid. Bij hen werd aangegeven, dat er op een veilige afstand geen speelmogelijkheid is voor het toenemend aantal kinderen in deze buurt.

Een mooi veld hiervoor aan het Hofveld dat goed en veilig bereikbaar is, wordt op dit moment gebruikt als uitlaatplaats, terwijl het geen honden uitlaatplaats is. Hierdoor kunnen de kinderen vanwege de overlast van hondenpoep niet op het veld spelen. De wijkraad werd gevraagd de mogelijkheden te bekijken om een speelveld te creëren voor kinderen, dat door middel van een hekwerk gescheiden wordt van de rest van het veld. De wijkraad was uiteraard bereid om zijn medewerking te verlenen. Samen met de Commissie Sociaal van wijkraad Zuid, gemeente Apeldoorn en Remco Siemelink, een gedreven en actieve bewoner van deze buurt, werd er onderzoek gedaan in de buurt en werden er plannen gemaakt. Verder werden er financiële middelen gezocht om een mooi speelveld te kunnen realiseren.

Volgens Remco Siemelink is een openbare ruimte die veilig is en waar gespeeld kan worden, niet alleen interessant voor kinderen en jongeren. Ook ouders en ouderen hebben profijt van een aantrekkelijke openbare ruimte. Een aantrekkelijke speelplek is als ‘lijm’ voor de buurt. Kinderen en ouders komen er graag, zijn er zuinig op en komen in contact met buurtgenoten. Kinderen, jongeren en volwassenen bouwen zo een band op met hun eigen buur en voelen zich daardoor meer verantwoordelijk vóór die buurt.

Het mag duidelijk zijn dat onze toekomst mede wordt bepaald door onze kinderen. Laten wij er dan voor zorgen dat wij speelruimte creëren waar onze kinderen zich lichamelijk en geestelijk kunnen ontplooien. Ze leren hier hun lichaam en verstand te gebruiken. Ze leren omgaan met hun eigen emoties en die van anderen. Maar bovenal leren ze al spelend samen te werken. Dé basis om in de maatschappij als volwaardig lid te kunnen functioneren. Kortom hier wordt mede de basis gelegd voor ieders toekomst.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Naast het Oranje Fonds, hebben ook, gemeente Apeldoorn afdeling Dienst Beheer en Onderhoud, Wijkraad Zuid, Coöperatie Fonds Rabobank Apeldoorn en Omstreken, Investeringsfonds Delphi van de Goede Woning, ANWB Programma M-R en Leefbaar Apeldoorn toegezegd financiële hulp en ondersteuning te bieden dit mooie project te kunnen realiseren.

Dankzij al deze hulp kan nu snel een begin gemaakt worden met de aanleg van het speelveld. Ziet u de gezichtjes van de kinderen hier al glunderen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!