Help de bevolking van Oekraïne

Speelplezier spat van trio Nits af

Zondag 25 december 2016

Door Ernst van Rossum

Nits stond vrijdag 23 december op de programmering van Gigant.  Geen voorprogramma, maar gewoon recht toe recht aan Nits. Wat een band, ik kende ze wel van de radio en van CD, maar had ze nog nooit live mogen beleven.  Het speelplezier spatte van dit drietal af, wat een genot was dit.

De stemming zat er vanaf het begin al lekker in bij de helft van de zaal, de andere helft was nog aan kletsen en dat was irritant en storend.  Ik ben van mening als men naar een optreden gaat om muziek te luisteren, ga er dan niet doorheen kletsen maar blijf dan boven in het café zitten. Gelukkig kwamen de kletsers tot inkeer ondersteunt door het ge-ssst van de muziekliefhebbers.

Ik ben niet vaak onder de indruk van bands, maar dit trio wist mijn armen met kippenvel te behangen, wat zijn deze gasten goed. Elk lied is een tocht van muzikaal reisgenot, elke klap op de drums door Rob Kloet is raak en elke snaar die door Henk Hofstede aangeslagen werd was op zijn plek en ook toetsenvirtuoos Robbert Jan Stips deed een muzikale duit in het zakje.

Het geheel was een pandemonium van mooie klanken en de zaal genoot met volle teugen.  Voor de thuisblijvers jullie hebben echt iets mooi’s gemist wat een klasse band is Nits.  Hoop dat deze mannen nog een geruime tijd deze mooie muziek mogen maken. Wat heb ik genoten.

Popzaal Gigant, vrijdag 23 december.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?