Stadsfeest bij de Boschvijver: en het Stadsfeest van Gigant dan?

Donderdag 3 november 2016

Door Redactie

Op de redactie van Apeldoorn Direct kwam onlangs een persbericht binnen over een Stadsfeest op zaterdag 5 november bij De Boschvijver in Berg en Bos. Klinkt leuk, maar al snel kwam de vraag omhoog: maar hoe zit het dan met het Stadsfeest in Gigant? Want Gigant houdt al jarenlang een Stadsfeest aan het begin van het jaar. Een beetje ongelukkig, twee feesten, één naam, maar beiden Stadsfeesten staan totaal los van elkaar.

Patrick Bakker, mede-organisator van het Stadsfeest van aankomend weekend, meldt: ,,Toen alles organisatorisch op de rit stond kwamen we erachter dat er in het verleden nieuwjaarsbijeenkomsten voor lokale ondernemers georganiseerd werden door de gemeente in Gigant. We hebben toen direct contact gezocht met de gemeente en zij gaven aan dat zij niet voornemens waren om hier nog iets mee te doen en wensten ons veel succes. Gigant hebben we uiteraard ook op de hoogte gesteld.”

Gigant zelf zegt dat dat klopt, maar dat ze pas op de hoogte gesteld werden toen alles al rond was. ,,We vinden het prima hoor, want het is een heel ander feest dan ons jaarlijkse Stadsfeest”, zegt Inge Weterings. ,,Ze wisten niet van ons Stadsfeest en namen dus redelijk laat contact op, maar ik weet dat daar geen kwade wil achter zit. Het heeft een hele andere opzet en er zit een heel ander idee, we merken alleen dat het feit dat ze dezelfde naam gebruiken verwarrend werkt. Op Facebook zie ik veel reacties langskomen met vragen of dit nieuwe Stadsfeest ons Stadsfeest vervangt, maar dat is dus niet zo. Het staat totaal los van elkaar. Ook heeft het geen effect op of ons Stadsfeest doorgaat in januari, maar of die van ons doorgaat, daar zijn we nog over in overleg.”

Het Stadsfeest van zaterdag 5 november is een initiatief van De Boschvijver in samenwerking met Vulcanic Music. ,,We constateerden dat er eigenlijk maar weinig leuke 21+ feesten zijn waar de nadruk op dansen ligt en waarvoor je als bezoeker een beetje je best doet qua kleding. Zaterdag wordt een volwassen feest in een prachtige locatie met house en dance classics in twee zalen”, legt hij uit.

Hij vervolgt: ,,Wij willen het gezelligste feest van Apeldoorn organiseren. Qua artiesten pakken we dan ook flink uit. Apeldoorner en internationaal zeer gerespecteerde DJ Yves Eaux zal komen draaien. Hij heeft zojuist een nieuwe plaat getekend op Armada Music, het label van Armin van Buuren. Deze zomer zette hij Ibiza nog in vuur en vlam en staat hij achter de draaitafels van New York tot New Delhi en van Moskou tot Miami. De 2de Apeldoornse DJ in de house zaal is Aaron Post. Door velen getipt als groot talent en bekend van onder andere de Zinloos festivals op het Zwitsal terrein. Als opener van de avond komt Melvin Spix speciaal uit Limburg naar Apeldoorn om zijn zwoele klanken ten gehore te brengen. De house zaal zal worden ondersteund met licht- en videoprojecties van VJ Hans Bijloo, die ook uit onze regio komt.”

In de Dance classics zaal staan twee oude rotten uit het DJ vak, aldus Patrick. ,,De Apeldoornse DJ Jazzper, die dit jaar plaats neemt in het Glazen Huisje Apeldoorn en bekend is van Drakenboot, de Borrelnood en de kanaalconcerten, zal samen met DJ Marco van DSA de beste dance classics uit de 80’s, 90’s en 00’s draaien. Fotograaf en bekende stadsgenoot Henry Faber zal zijn Photo Booth opbouwen waarin je hilarische foto’s van jezelf kunt laten schieten.”

Het Stadsfeest begint om 22.00 uur en eindigt om 04.00 uur. Iedere bezoeker die voor middernacht arriveert, wordt ontvangen met een gratis welkomstcocktail. Check de details in ons agendabericht.

Wil je kaarten winnen voor het Stadsfeest bij de Boschvijver? Apeldoorn Direct geeft 3 x 1 kaarten weg. Mail naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vergeet niet je naam en mailadres te vermelden. Reageren kan tot vrijdagmiddag 4 november 15 uur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!