StadsOase in juli en augustus terug in Cultuurkwartier

Dinsdag 3 juli 2018

Door Redactie

De StadsOase keert in juli en augustus terug naar het Cultuurkwartier! De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 8, 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus. Het is alweer het vijfde jaar dat het Van Reekumplein (tussen GIGANT en CODA) omgetoverd wordt tot de StadsOase. Dit festival zorgt voor een bomvol plein met muziek, theater, eten en drinken. Elke zondag start de StadsOase om 14:00 en er wordt doorgegaan tot het donker wordt. Toegang tot de StadsOase is gratis!

Muziekprogramma

De eerste namen voor het programma zijn bekend! De acts Starfish, YVI, Chainska Brassika, L’Eclair, Power to the Pipo, Eva van Pelt, Cookhouse, Thomas Pieters, Sam Green and The Midnight Heist en Richard Crejer zullen op de verschillende zondagen weer voor een bijzonder, spetterend en swingend hoogtepunt zorgen. De komende weken wordt het programma verder aangevuld. Info over het complete programma is te vinden op www.gigant.nl .

Starfish (8 juli)

Met hun zonnige mix van ska, punk en reggae nemen de vier jongens van Starfish je direct mee naar het strand. Met hun roots in de IJmond aan de Noord-Hollandse kust is dat ook niet zo gek. Deze guys ademen gewoon de zee en het zomerse strandleven, en weten dit om te zetten in een explosieve party waarbij de slippers door de lucht vliegen!

YVI (8 juli)

In zijn eentje zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, met invloeden van Bon Iver en Elbow.

Chainska Brassika (15 juli)

Dit ondeugende, achtkoppige clubje uit Londen kent elkaar al sinds hun schooltijd en weet sindsdien massa's mensen te bewegen met hun aanstekelijke ska. De helft van de band bestaat uit blazers, zoals het een skaband betaamt. Ze namen hun nieuwe album Harry J Business (2017) op in Kingston, waar ze bezoek kregen van de Engelse radio DJ David Rodigan die hen “absolutely brilliant” noemde. The Skatalites noemden hen “een van de meest indrukwekkende en veelbelovende nieuwe ska-acts”. Heb je zin om te skanken, dat weet je waar je moet zijn op 15 juli.

L’Eclair (22 juli)

In 2015 zette het Zwitserse L’Eclair zijn eerste stappen als duo in Londen, maar terug in thuisstad Genève voelen ze de noodzaak uit te breiden. De band die daaruit ontstaat laat zich inspireren door groove en krautrock uit de 70’s. In december 2017 reizen de Zwitsers af naar Haarlem voor de opnames van hun tweede album Polymoods. Op dit album speelt L’Eclair opnieuw met invloeden van retro genres uit de 70’s. Denk aan cheesy erotische soundtracks, tribal grooves en Duitse dance versmolten tot een homogeen resultaat, de smeerpasta voor je dagelijkse muzikale boterham!

Power to the Pipo (29 juli)

Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt…om weer op te staan en nog harder te gaan! Hun energieke brouwsel van rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent. Deze authentieke band met gepassioneerde muzikanten uit verschillende windstreken weet ieders gevoelige danssnaar te raken…feest gegarandeerd!

Eva van Pelt (29 juli)

Alles aan Eva van Pelt ademt intensiteit. De Brabantse zangeres, songwriter en theatermaker brengt grote en kleine emoties op het podium, met een dwarsheid en frisse eigenzinnigheid die beurtelings schuurt en ontroert. Na drie muziekprogramma’s die onder andere op Theaterfestival Boulevard
speelden volgt nu ‘Hier’, een bijzonder concert voor één.

Cookhouse (5 augustus)

De band rondom de Haagse broers Jeroen en Ronald Hendriksen gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuutsingle 'In Another Life', een moderne folk pop classic met internationale allure, verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad. Ook nieuwe single ‘Choices’; heb je vast en zeker al voorbij horen komen op de radio. Cookhouse weet live ook te overtuigen. Ze waren niet voor niets één van de meest geboekte bands tijdens de Popronde van 2017.

Thomas Pieters (5 augustus)

De immer goed gemutste Thomas Pieters relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit. Ondersteund met de indringende ritmes van percussionist Koen Wijnen. Pieters kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij zijn debuutsingle ‘Kassameisje’ uitbracht in een uitverkocht Paradiso. Met zijn aanstekelijke performance werd hij de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en won hij de Texel-publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival (2017).

Sam Green and The Midnight Heist (12 augustus)

Sam Green is een Britse muzikant die je zowel solo als met band kan verrassen, en op de StadsOase verwachten wij hem met zijn band The Midnight Heist! De muziek die Sam met zijn band maakt is eclectisch en vooruitstrevend met een stevige basis in roots en americana. Zijn dynamische vocale stijl en virtuoze benadering van de gitaar komen samen om verhalen te vertellen over liefde, pijn en verlossing en onderwerpen als reizen,  sociale ongerechtigheid en antikapitalisme aan te snijden.

Richard Cejer (26 augustus)

Singer-songwriter Richard Cejer wordt geïnspireerd door lange roadtrips door Europa met zijn ouders die van heel veel verschillende soorten muziek houden. Vrolijke uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige intieme ballads. Voor de fans van John Mayer, Jake Bugg, Ed Sheeran, Nick
Drake en Xavier Rudd.

Eten en drinken

Ook dit jaar keert de Bring-Your-Own BBQ weer terug: zorg zelf voor het vlees, vis of vega hapjes en Gigant zorgt voor de barbecue en sauzen. Ook wordt er een speciale Vedett-bar opgebouwd en is de buitenbar in een nieuw jasje gestoken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Concert Gigant Apeldoorn Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!