StadsOase terug in zondagen juli en augustus

Vrijdag 7 juli 2017

Door Redactie

Stadsoase 2016

De StadsOase keert in juli en augustus terug naar het Cultuurkwartier! De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20 augustus. Na de succesvolle eerdere edities kun je ook dit jaar op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant terecht. Met onder andere muziek, theater, kunst, eten, drinken en heel veel enthousiaste jonge creatieven. Toegang tot de StadsOase is gratis.

Muziekprogramma
Het muzikale programma van de zomermaanden is ondertussen rond. De acts BLOW trio (9/7), Three Little Clouds (16/7), PEER (23/7), Supermoon (30/7), IVAR (6/8), Kita Menari (13/8) en Noah Guthrie (20/8) zullen elke zondag weer voor een bijzonder, spetterend en swingend hoogtepunt zorgen.

BLOW trio (9 juli)
Twee saxofoons en een drumstel. Meer hebben de gemaskerde muzikanten van BLOW trio niet nodig om elk publiek op de knieën te krijgen. Zo basic de opstelling, zo doeltreffend. In de steeds groeiende digitalisering van live performance, springt BLOW trio er tussenuit. BLOW trio is pure, akoestische muziek. Alles is echt, live, op het moment zelf, from the heart, en dat voelt het publiek.

Three Little Clouds (16 juli)
Three Little Clouds is een Amersfoortse band die bestaat uit Joèl Soedito, Marijn de Zwart en Tobias de Zwart. De band combineert Hiphop met Funk en Dance waardoor het voor iedereen moeilijk is om stil te blijven staan. Live wordt de band versterkt met extra vocalen, rap en saxofoon. Dat maakt dat de band met zes man de tent op zijn kop zet.

PEER (23 juli)
In de paspoorten van de Middelburgse indie-rockband PEER staan de geboortejaren 1998 en 1999. Ondanks hun jonge leeftijd stond het viertal al op menig groot festival, wonnen ze tal van competities en ontvingen ze lovende kritieken. PEER staat voor toegankelijke indie-rock waar de energie vanaf spat: springerige rock met een randje en catchy meezingrefreinen die in het hoofd blijven hangen. Volgens VPRO 3voor12 hebben deze jongens de potentie om Nederland te veroveren. 3FM nam de band onlangs op in de lijst van acts die je dit jaar moet zien.

Supermoon (30 juli)
Het fenomeen Moonstruck Future Funk: Een dikke groove, sterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. Dit alles verzorgd door vijf instrumentalisten, waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen. Iedereen in de band heeft een groot aandeel in het componeren van de songs wat altijd tot een uniek resultaat leidt. Bands als o.a. Crosby, Stills, Nash, Jon Cleary, Blowbeat en The Meters zijn de muzikale bodem van de band. Een smeltkroes van verschillende stijlen die zorgen voor een uniek resultaat.

IVAR (6 augustus)
Zanger, songwriter en multi-instrumentalist IVAR ontwikkelde al op jonge leeftijd een voorliefde voor muziek. Via de platencollectie van zijn vader en grootvader kwam hij in aanraking met genres als klassiek, jazz, blues en soul. Zijn eigen sound omschrijft hij zelf als de ‘folky side of soul’. Een soulful, warm geluid in combinatie met kalme, akoestische folk en een uptempo groove. Denk aan Bill Withers, Terry Callier en Curtis Mayfield.

Kita Menari (13 augustus)
Kita Menari is het geesteskind van zanger Micha de Jonge. De indiepop band is ontstaan nadat Micha tijdens een vakantie in Maleisië een bijna dood ervaring had tijdens een duiksessie, waarna hij besloot het roer om te gooien door zijn energie te focussen op het creëren van muziek die het leven viert. Kita Menari betekent in het Maleisisch ‘Wij Dansen’ en staat symbool voor die bewustwording. Kita Menari is 5 mei officieel van start gegaan met de eerste single ‘Young Lovers’ en komend jaar zal er nog meer nieuwe muziek van Kita Menari gaan uitkomen.

Noah Guthrie (20 augustus)
De bluesy-pop singer-songwriter Noah Guthrie heeft Amerika al veroverd met zijn debuutalbum Among the Wildest Things. Hij is bekend van zijn unieke covers op YouTube en zijn rol in Glee, maar Noah verspreidt nu ook vol overgave zijn eigen muziek. Hij toerde drie keer eerder in Nederland en deed ook headline shows in Duitsland, Engeland en Spanje. Afgelopen september stond hij op het officiële programma van Reeperbahn en eerder toerde hij al met Ed Sheeran en Selena Gomez. Op 23 juni is zijn nieuwe album ‘The Valley’ verschenen.

Extra programmaonderdelen
Het programma van de StadsOase zal elke week variëren door aanvullende onderdelen zoals yoga, theater en kleinkunst. Ook keert de Bring-Your-Own BBQ weer terug: zorg zelf voor het vlees, vis of vega hapjes en Gigant zorgt voor de barbecue en sauzen. Ook wordt er een speciale Vedett-bar opgebouwd en is de buitenbar in een nieuw jasje gestoken.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de StadsOase? Laat het Gigant weten! Neem met je plannen en ideeën contact op via stadsoase@gigant.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!