Stageplek voor redactiemedewerker en verhalenmakers bij Apeldoorn Direct

Maandag 20 november 2023

Door Redactie

Apeldoorn Direct is op zoek naar enthousiaste stagiaires voor hét Apeldoornse mediaplatform. Dit platform werd in 2009 opgericht door Bureau Max als een stadsblog voor en door Apeldoorners en is inmiddels uitgegroeid tot een bron van nieuws, diepgaande interviews en diverse rubrieken. 

Journalistiek/Mediaredactie

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan de stageperiode van onze redactie stagiair Tristan. Maar waar de ene deur sluit, opent de andere. Vanaf begin februari hebben wij plek voor een nieuwe, enthousiaste stagiaires voor op de redactie.

Jouw taken

Als stagiaire krijg je vanaf het begin al veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je schrijft en verwerkt persberichten en artikelen. Ook ontmoet en interview je bijzondere mensen en maak je veel foto’s voor artikelen. Wekelijks stel jij de nieuwsbrief, voor ruim 2000 abonnees, samen met artikelen van de afgelopen week. Ook doe je verslag van verschillende evenementen, denk aan exposities, openingen en vele toffe evenementen.

Wie ben jij?

Jij bent geïnteresseerd in journalistiek en hebt een affiniteit met de stad Apeldoorn. Met jouw creatieve en uitstekende kennis van de Nederlandse taal schrijf je interessante artikelen. Dit doe je door je eigen onderzoeken naar nieuws en nieuwsfeiten te doen. Een flexibele werkhouding komt hierbij goed van pas, nieuws kan namelijk vanuit elke hoek, op elk moment ontstaan en jij streeft ernaar om het als eerste te delen!

Wat leer je?

Op de redactie van Apeldoorn Direct leer je van alles, zo leer je onder andere hoe een redactie te werk gaat en hoe je de theorie die je geleerd hebt in het werkveld toepast. Bovendien ontdek je hoe je een tekst, oorspronkelijk genoteerd in je kladblok, omvormt tot een compleet artikel.

De sfeer bij Apeldoorn Direct

Bij Bureau Max en Apeldoorn Direct vinden we het belangrijk dat er naast hard werken ook tijd is voor gezelligheid. Daarom hebben we vrijdagmiddag borrels, organiseren we leuke uitjes en hebben we zo nu en dan een heerlijk ontbijt overleg. Het ontbijtoverleg vindt elk kwartaal plaats, waarbij het volledige team bijeenkomt om de hoogtepunten van alle ontwikkelingen binnen het bureau, onder het genot van een ontbijtje, te bespreken. Sociale momenten als deze creëren een fijn samenwerkingsverband met je collega’s, je werkt niet alleen op de redactie, maar in een dynamische omgeving met gezellige collega’s.

Een dag op de redactie

Voormalig stagiair Kevin legt je haarfijn uit hoe je dag eruit ziet in het artikel ‘Een dag op de redactie van Apeldoorn Direct‘, hierin schrijft hij over zijn ervaringen.

Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden en denk je dat je bij Apeldoorn Direct thuis hoort? Laat het weten aan de redactie door het onderstaande formulier in te vullen. Vul onderstaand formulier in of bel voor meer informatie naar de redactie, 055-5 270 270, en vraag dan even naar Marion.

  • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!