Help de bevolking van Oekraïne

Station Apeldoorn Deel 3

Dinsdag 5 augustus 2014

Door Peter Vroon

Peter vroon

Lunchen in de trein is ook zo’n heerlijk fenomeen. Een mevrouw zat heerlijk haar boterhammen op te eten en te genieten van een beker met zomertomaatjes. Uiteraard met een boekje met kruiswoordpuzzels erbij.

Naast de mevrouw zat een ijverige jonge dame die heftig met haar telefoon bezig was. Verderop zat een moeder tegenover haar dochter.  De moeder zei iets tegen haar dochter, die abrupt haar oordopjes uitdeed. De moeder keek nogal ernstig. Naast de moeder, aan de andere zijde van het pad, zat een ouder echtpaar, ik schat van ongeveer in de zeventig, lief te lachen tegen elkaar.  De oude man met zijn mooie zilveren haar keek zeer tevreden uit het raam naar buiten om vervolgens samen met zijn vrouw een grapje te maken. De man droeg van die mooie en brede bretels. Vlak voor mij zat een Japanse jongen op zijn telefoon te kijken naar allerhande Japanse Tekens. Half onderuit gezakt op de bank. Op sommige momenten gebeurt er veel in de coupe.

Op deze dinsdagmiddag sta ik op het perron in Apeldoorn. Het wordt bevolkt door onder andere een lezend echtpaar zittend op een bankje op perron 1. Op het bankje ernaast slurpt een opa zijn koffie op terwijl zijn kleinzoon, met zonnebril op, zijn fris opdrinkt en tevreden zijn opa aankijkt. De opa heeft zijn ene knie over de andere knie waardoor de blanke winterkuiten zichtbaar worden. Een mooi tafereel.

Terwijl ik wacht op de boemel naar Zutphen neemt een jongen een selfie om deze vervolgens de wereld in te slingeren. In de zon genieten nog een paar 50′ plussers van het weer terwijl hun fietsen bepakt en al klaarstaan om met hen mee te gaan in de trein.

Het kan allemaal op Station Apeldoorn. Heerlijk!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?