Stationmanager RTV Apeldoorn doet vreugdedansje

Donderdag 16 december 2010

Door Niels Damstra

Vandaag vond de Raadsvergadering plaats waar de gemeenteraad een besluit nam over een advies aan het Commissariaat van de Media omtrent de zendmachtiging voor de lokale omroep (zo, die zin is eruit). Vlak na deze vergadering ontving ik onderstaand e-mailbericht van Theo Witlox, stationmanager van RTV Apeldoorn.

# begin mail #

Beste allemaal,

Zojuist is in de raadsvergadering besloten dat de uitzendlicentie voor de periode 2011-2016 zal worden toegewezen aan RTV Apeldoorn.

Er is nog een motie ingediend door Groen Links om in de subsidie voorwaarden op te  nemen dat samenwerken met AD gewenst is. Dit is door de wethouder gelijk tegengesproken aangezien de Media instelling (wij dus) geen verplichtingen over hoe ze dat doen mogen worden opgelegd (Mediawet).

Theo

# einde mail #

Uit dit e-mailbericht valt een niet al te positief standpunt omtrent samenwerking op te maken.
Dit is verwonderend, aangezien deze zelfbenoemd stationmanager op TV Apeldoorn Nieuws heeft aangegeven juist wel te willen samenwerken met Apeldoorn Direct. Dit bleek dan ook een gebruikelijk toneelstukje te zijn geweest.

Waarschijnlijk neemt het Commissariaat van de Media het advies van de gemeenteraad over. De uitzendlicentie komt dan ook aan RTV Apeldoorn toe. Hopelijk gaat RTV Apeldoorn werken aan een flinke kwaliteitverbetering, in ieder geval op het gebied van televisie. Ik ben benieuwd!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!