Steenbeek sluit tijdperk af met eindfeest

Maandag 10 juli 2017

Door Redactie

Steenbeek

De meeste kinderen in Apeldoorn en omstreken hebben afgelopen week afscheid genomen van hun meester of juf. Het is tijd voor vakantie. Op o.b.s. De Steenbeek in Ugchelen was het afscheid een stuk definitiever. Na 172 jaar sloot de openbare school voorgoed de deuren.

Pas vijf weken geleden kregen de ouders en kinderen te horen dat er geen nieuw schooljaar zou zijn. Dat was wel even slikken. Maar ondanks de teleurstelling besloot een groep ouders dat er in ieder geval een prachtig slotakkoord zou moeten komen.

En dat was er afgelopen donderdag. Eerst gingen alle kinderen op schoolreisje naar De Spelerij in Dieren. Bij terugkeer was het hele schoolplein versierd. Dankzij sponsors als IJskaffee De Kei, Zwemschool Kablau, Kids Playground, JS Entertainment, traiteur De Cantharel, Kapsalon De Hoofdzaak, Kringloop De Waterlelie Loenen, Royalty Twins fotografie, visagiste Lisette Kerseboom en snackbar ’t Bikkertje was er een springkussen, muziek, een modeshow en lekker eten, drinken en ijs voor iedereen.

De kinderen werden geschminkt en kregen zelfs een ‘goodie bag’ mee naar huis. Tot slot konden ze genieten van een modeshow uitgevoerd door hun ‘opgepimpte’ juffen en meester. En zo eindigde 172 jaar openbaar onderwijs in Ugchelen toch nog met een positieve noot. Tijd voor vakantie en straks een nieuwe school.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!