Stemmen voor trots op VMBO

Maandag 8 oktober 2018

Door Redactie

Vakmanschap, ambitie, creativiteit, maatschappelijke betrokkenheid… Op het vmbo is talent in overvloed. Dit willen de vmbo-scholen in Apeldoorn ook dit jaar weer laten zien en belonen via de gezamenlijke campagne Trots op vmbo. Tot en met 28 oktober kan er via de site www.trotsopvmbo.nl gestemd worden op negen hoogvliegers van Trots op vmbo.

Deze negen hoogvliegers hebben een bijzondere prestatie geleverd tijdens hun schoolloopbaan. Een prestatie die verder gaat dan alleen het halen van goede cijfers. Zij hebben zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden en mogen daarom meedoen aan de Hoogvliegerverkiezing. De leerlingen zijn trots dat ze zijn genomineerd én trots op hun school. Zo vertelt hoogvlieger Aron: “Ik ben trots op het vmbo omdat je veel met je handen werkt. Je hebt theorie en leert uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.” Hoogvlieger Lotte vult dit aan: “Het vmbo biedt veel kansen. Doordat je veel praktijk hebt, kom je er sneller achter welke richting je leuk vindt voor later.” Op de website en op sociale media vertellen alle negen hoogvliegers enthousiast hun verhaal en nodigen uit om op hun te stemmen via www.trotsopvmbo.nl.

De hoogvliegers met de meeste stemmen van hun school, mogen meedoen aan de finale van Trots op vmbo op 15 november. Zij presenteren zich daar aan een onafhankelijke jury en proberen hen ervan te overtuigen dat zij dé ambassadeurs van het vmbo in Apeldoorn zijn. Eén van hen gaat er met de hoofdprijs vandoor, maar ook alle andere hoogvliegers ontvangen een prijs.

Met de campagne Trots op vmbo willen Edison College, Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en de gemeente Apeldoorn een positieve boost aan het imago van het vmbo. Het toont de talenten van de leerlingen en de kansen en mogelijkheden die een vmbo-diploma biedt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!