Een sterk vrijwilligersnetwerk is essentieel voor Apeldoorn

Vrijdag 21 oktober 2016

Door Redactie

Er was al langer vraag naar: één gezamenlijke plek voor het vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Die plek is er nu: Apeldoorn Pakt Aan. “Apeldoorn is een echte vrijwilligersgemeente”, zegt een woordvoerder van Apeldoorn Pakt Aan. “Eén centrale plek maakt het overzichtelijk voor enerzijds de organisaties die met vrijwilligers werken, en anderzijds voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Daar is echt behoefte aan.”

Verbindende schakel in de samenleving
Apeldoorn Pakt Aan is ontstaan vanuit de wens om organisaties en vrijwilligers krachtiger te maken. Niet gek in een regio met zo’n hoge vrijwilligers-dichtheid als gemeente Apeldoorn. “Apeldoorn Pakt Aan faciliteert de vele verenigingen, stichtingen en vrijwilligers op allerlei manieren. Er is bijvoorbeeld een vacaturebank, een talentenscan, scholingsaanbod voor vrijwilligers, maatschappelijke stages en een vrijwilligersagenda. Hier kunnen organisaties hun eigen aanbod kwijt, met Apeldoorn Pakt Aan als verbindende schakel”, aldus de woordvoerder.

Breed vrijwilligersnetwerk
“We vinden het belangrijk gastvrij en laagdrempelig te zijn. Daarom zijn we ook beschikbaar voor individuele vragen en signalen, die binnen Apeldoorn Pakt Aan direct worden opgepakt, doorgezet of meegenomen in nieuwe initiatieven. Hierin zoeken we nadrukkelijk de samenwerking, want juist in dat brede netwerk ligt de kracht van Apeldoorn Pakt Aan. En een sterk vrijwilligersnetwerk is essentieel voor de Apeldoornse samenleving.”

Apeldoorn Pakt Aan is bereikbaar via de website: www.apeldoornpaktaan.nl. Mensen kunnen ook mailen naar info@apeldoornpaktaan.nl of bellen naar 055-527 05 81. Wie liever persoonlijk contact heeft, kan ook op locatie terecht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?