Stichting Da Capo zoekt extra taalvrijwilligers

Maandag 22 mei 2017

Door Ben Eggermont

Da Capo

Stichting Da Capo ondersteunt sinds 2,5 jaar Apeldoornse migrantenvrouwen. Dit doet zij vanuit de visie dat iedereen een volwaardige plek in de samenleving verdient.

Da Capo betekent letterlijk: nieuw begin. Door het aanbieden van activiteiten verbeteren vaardigheden en worden interesses ontdekt of opnieuw aangesproken. Da Capo zorgt ervoor dat migrantenvrouwen gaan deelnemen in de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, sport, een hobby, studie of aan de slag te gaan bij een werkgever.

Eén van de activiteiten van Da Capo is het aanbieden van taalles. Da Capo is gevestigd in de oude ambachtsschool aan de Molenstraat- Centrum. In januari zijn er 2 groepen gestart in de wijk Zevenhuizen. Deze lessen worden gegeven in de Afghaanse moskee in samenwerking met deze Moskee en met het Taalhuis.

De lessen zijn toegankelijk voor alle migrantenvrouwen. Zowel in het centrum als in Zevenhuizen zijn er verschillende niveaus en soorten lessen. Om de lessen tot een succes te maken is Da Capo op zoek naar extra vrijwilligers die taallessen willen geven. Met spoed zoeken we twee nieuwe vrijwilligers in Zevenhuizen. Het liefst met ervaring in het onderwijs. Het gaat om maandag- en donderdagochtend. De groep vrouwen bestaat met name uit vrouwen die nog geen tot nauwelijks Nederlands spreken.

Op termijn heeft Da Capo ook nieuwe vrijwilligers nodig aan de Molenstraat-centrum.

Dat kan gaan om het geven van gewone taallessen, maar ook om een cursus te begeleiden. Bijvoorbeeld met laagopgeleide vrouwen werken aan Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Of het begeleiden van en cursus rondom het starten van een taalstage. Ook zijn er plannen voor het opzetten van een taal café waarin ontmoeting en spreken met elkaar het belangrijkste zijn.

Bij belangstelling of voor meer informatie stuur een mail naar

info@stichtingdacapo.nl of bel naar 06 – 12 16 57 18.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?