Stichting Inkluzie schaft Tovertafel aan

Vrijdag 27 december 2019

Door Redactie

In Het Kristal in Apeldoorn zitten 2 scholen voor kinderen met een beperking. Zij hadden de wens om een Tovertafel aan te schaffen. Dat is een projector die allerlei spellen projecteert, op de tafel, maar bijvoorbeeld ook op de vloer.

De spelletjes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen  met een beperking. Zodat iedereen op zijn eigen niveau op een leuke manier een passend spel kan spelen. De Tovertafel heeft ook spelletjes die je samen kunt spelen. En dat is nou juist waarin de scholen hun leerlingen willen voorzien, samen spelen met kinderen uit hun eigen klas maar ook samen met kinderen uit het regulier onderwijs en samen spelen met de ouderen in Het Kristal.

De wens was er al langer maar de financiën waren tot voor kort een struikelblok. Beide scholen benaderden stichting Inkluzie, dat is een stichting die activiteiten organiseert om kinderen en volwassenen met en zonder een beperking met elkaar in contact te brengen. Stichting Inkluzie is aan de gang gegaan om sponsoren te benaderen die mee wilden helpen om de Tovertafel in Het Kristal te krijgen.

Dankzij bijdrages van Rabobank Apeldoorn, Lions Apeldoorn , Apeldoorns Matrozenkoor, Rubato  en de ouders en personeelsleden, van de beide scholen, die met de collectebus van het NSGK op stap zijn gegaan, zijn zij nu de trotse bezitter van De Tovertafel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!