Stralend ’t Leesten: Lantaarntjesroute en Kerstparadijs in het Bos

Vrijdag 1 december 2023

Door Redactie

Staatsbosbeheer en Brasserie ’t Leesten bundelen op 22 december hun krachten om een betoverende lichtjeswandeling te organiseren door het bos op ’t Leesten. Volg de verlichte route van lantaarntjes door het gebied en beleef de magie van het donkere bos, vergezeld door het betoverende geluid van midwinterhoornblazers bij de heide. De Brasserie zal zijn omgevormd tot een kerstparadijs, compleet met muziek en kraampjes.

Wandeling van 2 kilometer

Terwijl de dagen korter worden en de duisternis vroeg invalt, biedt de lichtjeswandeling op ’t Leesten een prachtige gelegenheid om gezelligheid te delen en te genieten van elkaars gezelschap. De 2 kilometer lange route voert je langs lantaarntjes door het bos en langs de heide. Voor de kleintjes is er een verkorte route van 1 kilometer, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De duisternis wordt verlicht door sfeervolle lichtjes, terwijl het geluid van midwinterhoorns de atmosfeer verrijkt.

Informatiecentrum natuurliefhebbers

Het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer, gevestigd samen met de Brasserie in het Bospaviljoen ’t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen, biedt een scala aan informatie over recreatieve mogelijkheden op de Veluwe, natuurboeken en souvenirs en cadeautjes. Hier zijn ook wandel- en fietskaarten te koop en het is een startpunt om de Veluwe te verkennen richting bijvoorbeeld Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Bij de Brasserie kun je ook terecht voor een smakelijke maaltijd of koffie met gebak. Gratis parkeergelegenheid en goede toegankelijkheid voor mindervaliden zijn gegarandeerd.

Reserveer je bezoek

Om het aantal bezoekers in het terrein te reguleren, is het mogelijk om een tijdslot te reserveren tussen 17.00 en 20.30 uur. Meer informatie en reserveringen kan je vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!