Streetchampz Apeldoorn

Dinsdag 27 oktober 2009

Door Gerrit Steenbergen

Streetchampz is een dansschool. Een dansschool die zich uitsluitend richt op hiphopdansen. Wij willen een complete beleving bieden voor de jongeren van vandaag. Jongeren die op televisie zaken als “so you think you can dance”, “Americas next best dancecrew” en “Holland’s got talent” zien en die dat wat ze zien ook willen beleven.

Maar naast deze doelstelling heeft Streetchampz ook een maatschappelijke doelstelling. Wij willen ervoor zorgen dat wij met onze dienst (danslessen) jongeren aan het bewegen en achter de computer vandaan krijgen. Een belangrijk beleidsthema van dit moment. En daarom zijn wij naast de reguliere danslessen bezig allerlei zaken te ontwikkelen, die bijdragen aan het maatschappelijke thema: “Kinderen en bewegen”

Eén van deze zaken is de ontwikkeling en realisatie van een echte musical. Op dit moment zijn wij bezig te zorgen dat er volgend jaar juni een spetterende dansmusical wordt uitgevoerd. En daarbij werken we niet alleen aan de musical. Nee, samen met verschillende gemeentelijke instanties werken wij ook aan een afterparty. En het geheel beloofd een happening te worden. Samen met bekende DJ’s, artiesten, rappers en dansers zorgen wij ervoor dat er in Apeldoorn een heuze noviteit komt aangaande jongeren en activiteiten. Eerst de dansmusical, die door en voor jongeren in Apeldoorn gecreëerd en uitgevoerd wordt. En dan een party, welke speciaal voor jongeren is en waarbij die jongeren een mogelijkheid krijgen feest te hebben in Apeldoorn.

Maar om dit te realiseren is hulp nodig. Hulp die ervoor zorgt dat wij samen in staat zijn dit idee te realiseren en laten zien dat Apeldoorn als gemeente heel wat in huis heeft. Samenwerken en met elkaar zorgen dat we de generatie die nu opgroeit een perspectief kunnen bieden, zodat ze in Apeldoorn blijven. Want daar zijn wij allen bij gebaat.

We hebben de jongeren van nu namelijk allemaal straks nodig. Want zij moeten als zij van de scholen komen de banen van dat moment bemensen. Door te zorgen dat zij blijven in de stad, zorgen wij ervoor dat de welvaart behouden kan blijven en dat wij een goede demografische opbouw van de stad waarborgen. Door nu samen te werken met ons kunnen wij beiden een win-win situatie creeren. Wij vinden de jongeren, zij krijgen activiteiten in Apeldoorn en U krijgt jongeren die niet weglopen, maar u weten te vinden.

Op 1 november aanstaande om 1 uur zal er een auditie zijn bij ons aan de Molenmakershoek 70 voor deze musical. Wij hopen allemaal dat er veel dansers zullen komen, die mee willen doen aan dit voor Apeldoorn unieke evenement en dat er ook veel bedrijven zullen zijn die dit initiatief zullen omarmen.

Samen sterk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!