Help de bevolking van Oekraïne

Studentenhuisvesting moet beter

Donderdag 29 september 2011

Door apeldoornextra

Apeldoorn loopt een reële kans om hbo-opleidingen te verliezen als er niet snel meer studentenhuisvesting komt. Er is te weinig woonruimte beschikbaar voor (buitenlandse) studenten, en als dat niet snel verandert, bestaat de kans dat hbo-opleidingen weer vertrekken.

Huizenbezitters hebben vanwege de steeds strengere regels steeds minder zin om kamers te verhuren. Veel potentiële verhuurders willen geen kamer aan studenten verhuren: te rumoerig, te smerig, te lastig. Makkelijke oplossingen zijn er niet. Je kunt huiseigenaren moeilijk verplichten om studentenhuisvesting te bieden. Ook eigenaren van lege kantoorpanden kun je moeilijk dwingen.

Wethouder Wegman zal zich dus naast het aantrekken van hbo-opleidingen nog intensiever moeten gaan buigen over de studentenhuisvesting. Ook al zijn er zo’n 200 kamers in de verhuur in Apeldoorn, dat aantal moet sterk worden uitgebreid. Ook om de ‘jonge vlucht’ tegen te gaan. Realisatie van meer studentenhuisvesting staat al ‘een tijdje’ op de gemeentelijke agenda. Oplossingen zijn hard nodig want niet alleen Wittenborg wil groeien, ook start Saxion na de zomer in CODA met de voor Apeldoorn nieuwe hbo-opleiding Security Management. Ook de Hogere Hotelschool blijft groeien. Zonder huisvesting zullen de studenten thuis blijven en dat geldt ook voor de opleidingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?