Succesvolle beursvloer

Donderdag 7 oktober 2010

Door jumpingjack

De stichting Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn organiseerde woensdag 6 oktober voor de zesde keer de Beursvloer Apeldoorn in de Rabobank zaal van Orpheus. Een simpel idee: laat bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen om zo te kijken hoe ze elkaar kunnen helpen.

Elke ondernemer wordt ontelbare keren in de week gebeld door organisaties of bel bureaus met de vraag voor steun en 9 van de 10 keer gaat het om financiële steun. Vaak komen de telefoontjes niet eens voorbij de telefoniste. Wij ondernemers storen ons eraan, niet omdat we niks willen maar het zijn er zoveel, we zijn druk, de volgende afspraak wacht alweer en we hebben er geen gezicht bij.

Dat de ondernemers in Apeldoorn niet de beroerdste zijn, zelfs niet in deze tijden van crises bleek maar weer eens op de beursvloer. In een super ambiance waren er meer dan 70 bedrijven die met de intentie kwamen om maatschappelijke organisaties te helpen. Niet gelijk met geld maar gewoon helpen met kennis en middelen die bij de ondernemers aanwezig zijn. In een gemoedelijke sfeer werd er op persoonlijke en informele wijze toelichting gegeven waar maatschappelijke organisatie behoefte aan hebben. Een super formule die werkt, binnen een uurtje waren er meer dan 100 matches gemaakt; Het helpen bij het maken van een presentatie, tuinonderhoud, juridisch advies, etc……  en het mooist, elk bedrijf krijgt iets voor zijn inspanning. De dierenbescherming geeft een lezing van een dierengedragstherapeut voor personeelsleden van Vigilat inruil voor een risico analyse voor haar nieuwbouw. De stichting Akwaaba geeft een zaklamp aan Afrika voor elke lamp die op de beursvloer verkocht wordt. Zo ongelofelijk veel goede initiatieven, het is voor elke Apeldoorner eens goed om langs te komen. De succesvolle avond wordt afgesloten met meer dan 200 matches en een borrel. Een pluim voor de organisatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!