Summer in the city

Donderdag 29 juli 2010

Door Stadsmens

Deel 6 in de serie ‘Summer in the city’. Bloggers schrijven spontaan een verhaal op basis van een foto van een van de fotografen van Apeldoorn Direct . 

Alles of niets, zo lijkt het vaak te zijn als het onweer bezit neemt van Nederland. Vaak aan het eind van een warme dag. Zomer wordt ineens herfst. Wind en regen geselen straten en pleinen. Horecaondernemers die bang omhoog kijkend hun parasols inklappen en stoelen vastzetten met kettingen en riemen. De was wordt binnengehaald en ramen gesloten. In een hoekje van de kamer ligt de hond, angstig van onder zijn oogharen de wereld in kijkend. Korte momenten van actie, soms paniek, soms berusting als iemand zich bedenkt dat het zolderraam toch nog openstond. Straten kunnen het water niet aan en voor de kinderen geen mooier zwembad dan dat voor je eigen deur. Stoere petjes in gepimpte Golfjes scheuren door plassen. Als kinderen zo blij. De brandweer paraat, uitrukkend voor die boom die aan het natuurgeweld geen weerstand kon bieden en een inslag van de bliksem maakt onmiddellijk een eind aan het beeld op je TV. Fietsers schuilen onder bruggen en viaducten, een enkeling ploetert voort, nat tot op het bot. En dan ineens is het voorbij. De zon kijkt nieuwsgierig om de hoek van die laatste donkere wolk alsof zij zeggen wil: “Hallo, zijn jullie daar nog?”

Onder de nadruppelende boom wordt de barbecue aangestoken. ‘Het is maar een buitje’ zeggen we dan en gaan door waar we gebleven waren.

(Foto: D&R fotografie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!