Te gekke kunstuitleen in Art Blanche

Maandag 3 juni 2019

Door Edward Butter

Voorheen alleen maar mensen met een steekje los. Tegenwoordig iedereen met een steekje los. En sinds de nieuwe DSM uit is is dat ook daadwerkelijk iedereen. Iedereen mag komen kliederen, wat moois of kunst maken voor een bijdrage van 15 euro per maand. Zelf kom ik er ook regelmatig want naast dat er van alles gebeurt is het er ook altijd beregezellig.

Koffie drinken en gezelligheid is de ‘core business’ van Art Blanche en tussendoor wordt er kunst gemaakt. Niet alleen schilderen, maar er is ook een werkplaats waar gezaagd, geschuurd, getimmerd, geboord en meer van dat gedaan kan worden om iets tot stand te brengen. Vijftien euro per maand om de kosten te dekken. Het koffiezetapparaat heeft het druk en staat bij Carlo (oprichter) op kantoor omdat hij veel – heel veel – aandacht nodig heeft.

En dan de kunst. Vaak onverwacht, vernieuwend, spannend en in ieder geval anders. Wat kan je ook verwachten van mensen die net iets anders zijn. Precies: kunst die iets anders is. Vaak recht uit de ziel die weer geheeld is of nog wonden draagt uit een ver verleden. Dan krijg je wat anders dan je gewend bent bij de kunstuitleen. Art Blanche heeft daarom besloten om de kunst ook voor uitleen ter beschikking te stellen.

Kunstuitleen Art Blanche

Eens in een kwartaal iets anders aan de muur voor een prijs die u zelf bepaalt dus ook prettig voor mensen voor wie zelfs de kunstuitleen iets te duur is. De kunstenaars van Art Blanche zijn trots als hun werk uitgeleend wordt en blij als er daarmee ook nog een paar euro in de pot komt. Van die paar euro trekken ze er soms samen op uit om musea in het land te bezoeken en inspiratie op te doen voor toekomstige werken. Wilt u zeker weten dat er iemand voor u klaar staat als u gebruik wilt maken van de uitleen dan is het raadzaam van tevoren even te bellen. Tel. 055 879 5506 bij geen gehoor 06 4639 7685 of mail naar artblanche@hotmail.com.

Wil je meer weten over Art Blanche dan kun je gewoon langs komen (’s middags maak je de meeste kans), even bellen en een afspraak maken of gewoon hun website Art Blanche bezoeken.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!