Teams kunnen zich weer inschrijven voor Drakenbootraces

Maandag 11 februari 2019

Door Redactie

De inschrijving voor de drakenbootraces is geopend. Bedrijven, buurten en verenigingen kunnen zich vanaf vandaag, maandag 11 februari, weer inschrijven voor dit grote spektakel op zaterdag 22 en zondag 23 juni.

Elk jaar doen meer dan 100 teams mee aan de spannende races. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen. De organisatie zorgt voor ervaren stuurmannen die de teams instrueren en begeleiden. Een team bestaat uit 17 personen: 16 peddelaars en 1 trommelaar. De trommelaar slaat op de trom, in het ritme van de voorste peddelaars. De rest van het team moet proberen dit tempo precies te volgen. Samenwerking is daarom belangrijker dan kracht. Echte teambuilding!

De Bedrijvenrace is op zaterdag 22 juni, op zondag 23 juni varen Buurten en Verenigingen tegen elkaar. Elk team vaart 3 keer in de voorrondes. De 6 snelste teams gaan vervolgens door naar de halve finales en tot slot strijden de beste 3 tegen elkaar in de finales om de podiumplaatsen.

Inschrijven voor de drakenbootraces kan via de website www.drakenbootfestivalapeldoorn.nl.

WaXX Award

Het festival roept alle teams weer op om extra aandacht aan hun looks te besteden. Want teams die opvallen door hun bijzondere outfits en presentatie, dingen ook dit jaar weer mee naar de WaXX-Award. Op zowel zaterdag als zondag zijn daar leuke prijzen mee te winnen.

Grolsch Drakenbootfestival

Het Grolsch Drakenbootfestival wordt sinds 2005 georganiseerd, dit wordt dus al de 15e editie! De eerste editie was nog maar op 1 dag, met alleen een bedrijvenrace. Inmiddels is het Drakenbootfestival uitgegroeid tot een 3-daags evenement dat jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers trekt.

Openingsconcert

Op vrijdag 21 juni opent het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn met een groot concert van 7 bands op 2 grote podia. Dit jaar wordt het anders, nog grootser: niet maar 1 hoofd-act, bijna álle bands zijn hoofd-acts te noemen. Zoals het publiek van het Drakenbootfestival gewend is, is de programmering weer breed en leuk voor jong en oud. De Dijk en Ronnie Flex & Deuxperience zijn de eerste bands die de organisatie vorige week bekend maakte. De kaartverkoop gaat erg hard, er zijn al meer dan 3.000 tickets verkocht. De goedkoopste ‘Lucky Bird’ tickets zijn inmiddels uitverkocht. Er zijn op dit moment nog enkele ‘Early Bird’ tickets met korting verkrijgbaar, daarna komen de “Regular Tickets” in verkoop. Vorig jaar was het concert helemaal uitverkocht. De organisatie adviseert daarom om niet te lang te wachten met bestellen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Drakenbootfestival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!