Tennisclub ALTV Daisy vindt nieuwe hoofdsponsor in Leadax

Donderdag 1 februari 2024

Door Kevin van Es

Goed nieuws voor de Apeldoornse tennisvereniging ALTV Daisy, na de promotie naar de Eredivisie van afgelopen jaar heeft de vereniging een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Leadax, producent van circulaire dakbedekkingsmaterialen uit onbestemd afval, is aankomend seizoen de naamdrager het Eredivisieteam. In dit artikel delen voorzitter Rob Berbee, Lodewijk Klosse, één van de gangmakers in de Eredivisie Commissie van Daisy en Roeland van Delden, oprichter van Leadax, meer inzichten over de samenwerking.

Het Apeldoornse tennisavontuur in de Kia Eredivisie Gemengd, het hoogste tennisniveau van Nederland, moet nog van start gaan. Ondertussen hebben de bestuursleden van Daisy al aardig wat ballen moeten slaan. Lodewijk Klosse gaf al in november aan druk op zoek te zijn naar een hoofdsponsor, en die zoektocht heeft nu zijn vruchten afgeworpen met Leadax als nieuwe partner.

Het team draagt gedurende de competitie de naam Leadax Daisy, zo vertelt Rob. Een trots moment voor Roeland: “Dit is een eenmalige kans die je met beide handen moet aangrijpen.” Er komen sponsordoeken te hangen en het center court wordt het ‘Leadax Court’, die naam bevalt Roeland wel ‘die ga ik registreren’. Leadax komt ook op de kleding van het team te staan.

Tennisfamilie

Rob vertelt dat Roeland vanmorgen al een uur heeft getennist: “Mijn vrouw tennist haar hele leven al. Mijn kinderen tennissen allemaal, zelf ben ik relatief laat begonnen, dat zie je ook wel aan mijn kwaliteiten. Ik vind het leuk, zie vooruitgang en heb zelfs een nieuw racket gekocht.”

Er is volgens de Apeldoornse ondernemer niet direct een link tussen Leadax en de tennisbaan; “Maar wat ik wel gaaf vind is dat we allebei van de wereld van een mooiere plek willen maken. Dit doet Leadax door onbestemd afval in te zetten als duurzame en weer recyclebare grondstof. Als we met onze verdiensten bij kunnen dragen aan zo’n mooi en lokaal initiatief moeten we dat denk ik doen.”

De Samenwerking

Mensen die nu inspringen als sponsor of als ‘vriend van Daisy’ hebben vaak een link met tennis of Daisy. Niet onbelangrijk, zo legt Rob uit: “Ze zitten bij de kern van de club en helpen ons verder. Je ziet dat we tien jaar geleden hulp kregen en over vijf jaar is dit nog steeds het geval. Je voelt je betrokken, je wilt dat voortzetten en dan help je. Dit is erg belangrijk in het kader van het financiële draagvlak.” Ook Lodewijk kijkt uit naar de samenwerking: “Het is mooi dat we een hoofdsponsor hebben die een man van de club is en met zijn bedrijf in een fase van groei zit, waar wij met Daisy ook inzitten. De Eredivisie heeft voor Daisy mogelijkheden, in die fase zit Leadax ook. We maken hetzelfde mee.”

“We hopen een aantal jaar op rij op het hoogste niveau uit te mogen komen, dan gaat er een poort naar een nieuwe wereld open, die we tot nu toe nog niet gezien hebben,” vertelt Roeland.

Rob heeft de Eredivisie-historie in Apeldoorn zelf niet meegemaakt: “Maar uit de verhalen maak ik op dat het een ongekend fenomeen is. Tennisfans van over het hele land komen een kijkje nemen op het sportpark. We hebben straks het complex helemaal vol, met een mooi feest wat ook niet verkeerd is voor de club. Daarnaast heeft de media veel meer aandacht voor je.”

Leadax Court

Naast het feit dat Leadax de tennisvereniging helpt, krijgen ze er zelf ook iets voor terug: “Hoe leuk is het als ik met onze zestig medewerkers hier een tennisclinic kan volgen, zo kunnen zij ook zien wat er met het sponsorgeld gebeurt,” vertelt Roeland enthousiast. Er komen sponsordoeken te hangen en het center court wordt het ‘Leadax Court’.

Tennis leeft in Apeldoorn

“Tijdens de nieuwjaarsborrel bij Daisy, afgelopen zondag, zei iemand van een andere club: ‘Jongens, ik wil een fanclub opzetten. We gaan straks met bussen naar de uitwedstrijden’. Het leeft echt in de stad,” vertelt Rob. “We hebben ook een commitment gekregen van ATF, de Apeldoornse Tennis Federatie, dat ze ons een handje gaan helpen, het is een Apeldoorns tennisfeest,” legt de voorzitter uit.

Over Leadax

Met het aantrekken van Leadax als Eredivisie-partner, heeft Daisy een duurzame partij aan zich gebonden. Het Wapenveldse bedrijf maakt circulaire dakbedekking en loodvervangers van gerecycled plastic afval. De loodvervanger is een duurzame oplossing voor de vervanging van lood, dat een toxisch zwaar metaal is. De dakbedekking uit plastic afval, Leadax Roov genaamd, voorkomt onder andere het gebruik van fossiele grondstoffen. Alle Leadax producten dragen bij aan een duurzamere toekomst. Daarom werken ze samen met bouwprofessionals om bouwmaterialen te ontwikkelen die rekening houden met de grenzen van onze aarde. Deze materialen moeten makkelijk in gebruik, van hoge kwaliteit en betaalbaar zijn. Maar tegelijkertijd ook circulair en duurzaam.

Leadax is een innovatief bedrijf dat voortdurend bezig is met het verbeteren van de kwaliteit en duurzaamheid van haar producten. Het bedrijf gelooft dat dit de beste manier is om een positieve impact te hebben op mens en planeet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!