Toptennis keert terug naar Apeldoorn

Donderdag 16 november 2023

Door Kevin van Es

Groot nieuws voor Apeldoornse tennisliefhebbers: ALTV Daisy speelt komend seizoen in de Eredivisie, het hoogste tennisniveau in Nederland. Het team van trainer Jörgen ten Hove pakte in de allerlaatste wedstrijd de titel tegen Baarn. De promotie is een historische mijlpaal in de maar liefst 130-jarige geschiedenis van de Apeldoornse tennisvereniging.

“We beseffen als stad nog niet wat voor waarde dit heeft,” weet Jörgen trots te vertellen.

Geloof in een mooie afloop

Een unieke prestatie, benadrukt ten Hove, die de promotie toeschrijft aan zijn vermogen om spelers optimaal te laten presenteren en zijn brede netwerk. De kracht van het team, ondanks het laagste budget in de hoofdklasse, verraste velen. Jörgen begon al vroeg in het seizoen te dromen van succes na de confrontatie met een behoorlijk sterke tegenstander: “Na die wedstrijd begon het geloof in een mooie afloop bij mij sterk te groeien.”

“Apeldoorn in de Eredivisie moet een begrip worden.”

Rob Berbee

Meedoen om de bovenste plekken

Zelfs met het laagste budget in de hoofdklasse streefde Daisy naar winst. De doelstelling is duidelijk volgens Rob Berbee, de voorzitter: “We willen meespelen om de bovenste plekken. Apeldoorn in de Eredivisie moet een begrip worden.” Ondanks torenhoge ambities biedt de club ruimte voor spelers van elk niveau.

Verder kijken

De focus ligt merkbaar niet op het nagenieten van de promotie, maar op het aankomende seizoen. Trainer Jörgen ten Hove werkt aan het versterken van het team en onthult: “Een getalenteerd Duits meisje wil voor ons spelen.” “Daarnaast is het met ons budget belangrijk om het team zoveel mogelijk bij elkaar te houden.”

Apeldoorn tennisstad

De tennisvereniging gaat niet alleen voor winst in de Eredivisie, maar wil ook tennis in Apeldoorn promoten. Daarom hoopt de club de status “Tennisstad Apeldoorn” kracht bij te zetten. “Je merkte de betrokkenheid in de jaren van de Apeldoornse tennisvereniging De Manege, als je iets met tennis had wilde je erbij zijn. Door nationale en internationale professionele tennissers erbij te betrekken hopen we Apeldoorn warm te maken. We proberen van een club evenement een regionaal evenement te maken”, vult Lodewijk Klosse aan, een van de gangmakers in de Eredivisie Commissie van ALTV Daisy.

Sponsoren

Om de ambities waar te kunnen maken, is er natuurlijk ook geld nodig. Daarvoor zoekt de vereniging sponsoren. Rob Berbee legt uit: “We zijn met allerlei nieuwe partijen in gesprek, mooie bedrijven hebben hun support toegezegd. De hoofdsponsor ligt nog niet vast, daar zijn we naar op zoek.” Financiële steun is cruciaal voor de realisatie van verschillende plannen, waaronder terreinverbeteringen en de aanleg van een extra baan.

Lodewijk Klosse helpt de vereniging met de branding, marketing en het partnerprogramma. Samen met de andere zeven commisieleden is hij intensief bezig met de zoektocht naar sponsoren. “We willen het terrein verbeteren qua hekwerk en netpalen en in de toekomst een extra baan aanleggen om daar een smashcourt van te maken. Waar je nu ziet dat banen nat zijn, kan je met een smashcourt veel langer door tennissen in de winter,” vertelt Rob.

De Kia Eredivisie Gemengd start op woensdag 25 mei. In de Play-offs, die in het weekend van 8 en 9 juni plaatsvinden, wordt gestreden om het kampioenschap. Sponsoren en partners die het Eredivisie tennis in Apeldoorn willen ondersteunen, kunnen zich melden bij het bestuur van ALTV Daisy het volgende e-mailadres: bestuur@altvdaisy.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!