Tentoonstelling SPARTA, de sleutel tot een rijker leven wegens succes verlengd

Vrijdag 6 juli 2018

Door Redactie

CODA

Sinds april is de tentoonstelling Sparta, de sleutel tot een rijker leven in CODA Museum te zien. In deze tentoonstelling brengt CODA op bijzondere wijze 100 jaar Sparta in beeld. Bijzonder, omdat (brom)fietsen, motoren en motorblokken moeiteloos gepresenteerd worden naast affiches, sieraden, beeldende kunst en foto’s. Door deze combinatie van geschiedenis, ontwerpen, gebruikers en context op een kleurrijke en levendige manier te tonen, is deze tentoonstelling voor iedereen een bezoek meer dan waard. Vanwege de grote belangstelling is deze tentoonstelling verlengd tot en met 23 september.

In 1917 werd in Apeldoorn de firma Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ opgericht. Deze firma zou van lokale fietsenmaker uitgroeien tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en meer recent van e-bikes in Nederland: Sparta. In de verrassende en kleurrijke tentoonstelling in CODA Museum ziet u vanzelfsprekend fietsen, brommers en motoren van het merk Sparta, maar bijvoorbeeld ook affiches, reclamemateriaal en foto’s – misschien wel van u en uw Sparta!

De getoonde fietsen, brommers en motoren zijn onder andere uitgeleend door leden van de Sparta Bromfietsclub, Sparta Motorclub, Vereniging De Oude Fiets en door Sparta zelf. Zo is onder andere de Verpleegstersbrommer (MC50) uit de CODA collectie te zien, maar ook de eerste brommer uit 1951 (F48) en de Sparta Villiers 3A 125cc. Het reclamemateriaal komt uit CODA Archief en uit de archieven van Sparta en eerdergenoemde clubs.

Meer over de tentoonstelling, de winactie en activiteiten is te vinden op coda-apeldoorn.nl/sparta. U kunt ons natuurlijk ook volgen via Facebook (facebook.com/CODAapeldoorn).

t/m 23.09.2018 te zien in CODA Museum | Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kunst Museum Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!