Paasexpositie In de Zevende Hemel

Dinsdag 15 maart 2016

Door Redactie

Tot en met Tweede Paasdag is de tentoonstelling ‘Vroolijk Paaschfeest’, over Palmpaas- en Paastradities, te bezichtigen in museum In de Zevende Hemel aan de Schotweg 63 in Apeldoorn.

Bij deze tentoonstelling over dit van oorsprong oeroude Germaanse lentefeest ter ere van de lente Godin Ostara zijn de volgende zaken te zien: veel oude paashazen, kippen, paasboeken, paasspeelgoed, paaspuddingvormen, chocoladekannen en oude blikken vormen voor chocolade eieren, kippen en paashazen, meldt eigenaar Jan Bark.

,,Het lopen met een Palmpaasstok is al meer dan 100 jaar een Veluws gebruik. Hierbij zingen wij in Apeldoorn het volgende versje; Palmpalm Pasen, de wind die komt uit Vaassen en als die niet uit Vaassen komt dan komt die van Jan Klaassen.

Ook het geven van eieren rond Pasen is al een eeuwenoud gebruik en er zijn prachtige oude eieren op de tentoonstelling te bewonderen van onder andere melkglas, fijn geweven en beschilderd riet, een soort lakdoos eieren en eieren van blik en karton.

Iedere bezoeker krijgt een rondleiding met veel verhalen over de aloude Paastradities. Het is daarom een feest van herkenning voor ouderen en zeer leerzaam voor de jeugd.”

Het museum is geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en voor groepen vanaf 6 personen zijn er op afspraak ook andere tijden mogelijk. Zie voor meer informatie de museumwebsite: www.museumindezevendehemel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!