Terras Sam Sam weer zonder druifjes
Door David Levie
Vaste bezoekers van artcafé Sam Sam moeten het een paar jaargetijden zonder druiven op het terras doen. Eddy de Bie uit Ugchelen heeft het fruit geplukt om er rode wijn van te maken. Hij kreeg daarbij assistentie van Willem de Greef uit Warnsveld, net als hij lid van een wijnmakers-gilde uit Zutphen.
De oogst was rijk dit jaar, zo’n 250 kilo, goed voor pakweg 170 liter wijn. Eddy de Bie maakt slechts gebruik van een klein deel van hetgeen het beschutte achterterras aan de Van Kinsbergenstraat heeft opgebracht. Hij heeft namelijk al zo’n 1000 liter wijn in zijn kelder. En zo lekker is de wijn niet. ,,Daar moet echt nog wel wat mee gebeuren. De wijn is nogal vlak. Oppeppen kan bijvoorbeeld met vlierbessen.’’
Pas over een jaartje denkt De Bie van de oogst ’Sam Sam 2017’ te kunnen genieten. Dan is de wijn zoal dat heet op dronk.
REACTIES