“The Addams Family” groots in Apeldoorn

Zondag 9 december 2018

Door Peter Vroon

De musical “The Addams family” wordt tot en met 16 december tot leven gebracht in de Hanoszaal van Theater Orpheus. Het verhaal gaat over deze familie die in de ogen van de buitenwereld een beetje vreemd is. Zij zelf vinden dit natuurlijk niet. Als dochter Wednesday van de familie verliefd wordt en wil trouwen met Lucas een jongen uit de Achterhoek,  krijgt het verhaal een wending die eigenlijk een weerspiegeling is van de maatschappij.

Thema’s als liefde, acceptatie van elkaar, groei naar volwassenheid en eerlijkheid doorspekken de van oorsprong Amerikaanse Broadway musical. Het verhaal is aangepast naar de Nederlandse situatie en de hedendaagse politiek, het Koningshuis, de Hema en zelfs V&D komen voorbij in het verhaal.

De cast bestaande uit: Johnny Kraaijkamp in de rol van Gomez, Pia Douwes (Morticia), Marjolein Teepen (Wednesday), Martijn Vogel (Pugsley), Tony Neef (oom Fester), Irene Kuiper (oma ) en Raymond Paardekoper in de rol als butler geven dit verhaal een eigen Nederlandse kleur. Vooral de glansrollen van Pia Douwes en Johnny Kraaijkamp maken diepe indruk.

Ook het 9 koppig “Ensemble“ geeft deze musical snelheid en kleur. Het ensemble vertolkt in het verhaal de rollen van de overleden familieleden in deze lugubere en duistere familie. Het orkest vervult op een sprankelende wijze hun rol in het verhaal. Regisseur Paul Eenens en choreograaf Stanly Burleson, Jon van Eerd als vertaler en bewerker en musical director Dave Keech hebben op fenomenale wijze deze musical op de planken gezet. Een adembenemend lichtspel  en de ‘special effects’ versterken het decor.

Deze musical heeft diep indruk gemaakt bij de toeschouwers in Apeldoorn. Theater Orpheus is de komende week nog het toneel van deze aparte familie met hun grappen en grollen.

Orpheus, Hanoszal 8 december 2018

Officiële trailer Tec Entertainment.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!