The Analogues durven alles

Zaterdag 27 oktober 2018

Door Peter Vroon

„Volgend jaar komen we terug met Let it Be en Abby  Road”, zei de band die de Hanoszaal omtoverde tot een waar Beatles paradijs. De band speelde integraal “The White Album ” van de Beatles. Er waren momenten dat er 14 man op het podium aan het spelen waren. De band kreeg steun van strijkers, blazers, een percussionist en een gastzanger.

The Analogues speelden zo veel mogelijk op de authentieke instrumenten zoals deze door de Beatles werden gebruikt. Het was de tweede keer dat de band Apeldoorn aandeed met de vertolking van “The White Album”. Het gepassioneerde spel en de overgave aan de muziek van de Beatles had effect op de zaal. Het Apeldoornse publiek ging vanaf het eerste tot het laatste nummer compleet uit zijn dak. Natuurlijk hoorde er een toegift bij. De band speelde 3 nummers uit de vroege Beatles periode met als slotnummer van de avond: “All you need is love”. Het overwegend 60+ publiek zong uitbundig mee.

Het geluid was een streling voor het oor en de belichting en de videoprojectie waren goed uitgebalanceerd. Meeslepende nummers als While my guitar gently weeps, Ob-La-Di , Good Night en Julia tonen de kracht en kwaliteit van de band. The Analogues laten geen enkel detail onbenut tijdens het spelen. Van groot bombastisch tot verstild klein met enkel een gitaar. Ze zijn niet zomaar een  “Beatles cover band”, maar een waar fenomeen waarmee ze de Beatles muziek volledig tot hun recht laten komen.

The Analogues, Hanoszaal Orpheus 26-10-2018

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!