The Dire Straits Experience legt Orpheus plat

Vrijdag 17 mei 2019

Door Peter Vroon

Dire Straits fans vulden de Hanos zaal . De zaal was uitverkocht om de band The Dire Straits Experience te horen en te zien. Chris White, de saxofonist van de oorspronkelijke Dire Straits, kwam de zaal plat spelen. Alle bekende Dire Straits nummers passeerden de revue. Ook uit de begin periode van de befaamde band kwamen nummers voorbij.

Grote vraag was of de gitarist het spel en de stem van Mark Knopfler kon evenaren. Terence Reis kwam daar akelig dichtbij. Vanaf nummer 1 werd er genoten door zowel de band als het publiek . Een publiek dat de minimale leeftijd had van 50 plus. Een hoog staaltje van perfectie in geluid en lichtshow vulde de Hanos zaal. Nummers als Telegraph Road, Money for nothing, Brothers in arms  en vele vele anderen denderden de zaal in.

Wat vooral in het begin luisteren was, werd al gauw meezingen en bewegen op de nummers die moeiteloos de tijd hebben doorstaan. Chris White het enige originele bandlid van de “Straits ”  verbond het verleden met het heden op zijn typische bescheiden Engelse beleefde manier met zijn geoliede saxofoonspel, spelend met overgave en passie.

Het publiek genoot en genoot. een van de aanwezigen ( 64 ) zei tegen me na het concert: ,,Ik voelde me weer 36 en jong.” Dat is wat deze coverband voor elkaar kreeg: de herinnering en het gevoel levend houden: :  ” Dire Straits forever.”

16 mei, Orpheus, Hanoszaal.

Video: Website The Dire Straits Experience.

https://vimeo.com/248122812

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!