The Dublin Legends (The Dubliners)

Maandag 17 oktober 2016

Door Ernst van Rossum

Toen ik het Gigant Café binnen liep was het al gezellig druk met mensen die of wel naar de film gaan of naar het optreden van The Dublin Legends.
De fans komen van heinde en ver om het optreden mee te maken, zo ook een dame, met een gezegende leeftijd van 74 jaar die helemaal in haar eentje uit het Limburgse Weert was gekomen om dit optreden gade te slaan.
Klok slag 8 uur werden de deuren geopend voor het wachtende publiek.

Normaal is het een staande receptie bij optredens van bands in Gigant. Vanavond toch een uitzondering ik zie dat het gemêleerde publiek zitting neemt op de traptreden in de zaal en ik zie medewerkers met stoelen sjouwen die gretig aftrek vinden achter in de zaal. De jongeren verzamelden zich gewoon in het verlaagde gedeelte van de zaal. Het is gezellig druk in de popzaal en het publiek wacht op wat komen gaat.

Tegen half negen komen de heren onder een luid applaus het podium op. De sfeer zat er meteen goed in, deze mannen, waarvan er 2 al op zeer gezegende leeftijd zijn, weten de zaal meteen te boeien met hun liederen. Het is mooi om te zien dat jong en oud volop lopen te genieten van het spel van deze Ierse folk band.

Het is mooi om te merken dat deze band die zijn oorsprong heeft in de in 1962 opgerichte Ierse folk band “The Dubliners”, nog steeds het muzikale erfgoed van Ierland bewaakt en uitdraagt .De mannen zijn nog energiek genoeg om de hele avond de zaal te vermaken. In het eerste deel brengen ze de volgende liederen ten gehore. Een korte opsomming van wat ze o.a. hebben gespeeld All for me Grog, I’ll Tell me Ma, Rare Auld Mountain Dew
en vele anderen. Ze sloten het concert af klassiekers Wiskey in the Jar en Wild Rover
De mannen verdwenen van het podium maar komen nog een keer terug om 2 songs te doen waar onder Molly Malone.

Na deze toegiften verdwenen ze voor goed van het podium en doken ze weer op bij de merchandise-tafel om nog even met de fans te babbelen en op de foto te gaan. Het was een zeer geslaagde avond met een goed stuk muziek van heren die hun sporen in het verleden al ruimschoots hebben verdiend en nog steeds hun beste beentje voor zetten om het publiek te entertainen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!