Theater Zonder Grens speelt … Het Gelijk van de Achterkant

Dinsdag 6 maart 2018

Door Ben Eggermont

Theatergroep Theater Zonder Grens is weer klaar voor een nieuwe uitvoering. Binnenkort brengen zij ‘Het Gelijk van de Achterkant’. Een caleidoscopisch theaterstuk in een multiculturele setting waarin alledaagse en minder alledaagse voorvallen voor het voetlicht worden gebracht. Een ogenschijnlijk onbenullig bezoek aan een apotheek geeft een inkijkje in ons menselijk handelen.

Eenzaamheid, hypocrisie en ijdelheid blijven niet onderbelicht. Ook zwaardere thema´s worden niet geschuwd. De waanzin van de oorlog, de schrijnende gevolgen van gebrek aan verdraagzaamheid, een kwaal van deze tijd. Onderdrukking en vervolging, de wrange kanten van het gebrek aan respect. Kleinburgerlijke conflicten over zo iets onnozels als een portretfoto. De vermeende maakbaarheid van onze samenleving met een keur aan verschillende culturen, die vaak tot teleurstelling leidt.

Om het geheel in een aanvaardbaar perspectief te plaatsen, voorziet een onafhankelijke derde het stuk tussen de bedrijven door van tot nadenken stemmende bespiegelingen. Een intercultureel stuk waarover je nog lang wilt napraten.

Theater Zonder Grens

Theater Zonder Grens is een groep die al meer dan 20 jaar actief is in het theater. Oorspronkelijk ontstaan vanuit een asielzoekerscentrum, opgericht door Bako Sorany. Een uit Irak gevluchte Kurd, opgeleid tot theatermaker. Tot op de dag van vandaag ligt zijn passie bij het theater. Hij combineert dit met zijn werk als verpleegkundige. De groep is multicultureel van samenstelling en heeft acteurs, muzikanten, zangers in haar gelederen van verschillende origine. Jaarlijks brengt zij een productie op de planken, altijd theater met meerdere lagen. Dit jaar is dat ‘Het Gelijk van de Achterkant’ een eigen productie waaraan meerdere leden hebben geschreven.

Wanneer en waar

16, 17 maart 2018 20:00 uur en 18 maart 2018 15.00 uur. Cafeetje van Marja, Hoofdstraat 166, 7311 BC, Apeldoorn. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via info@cafeetjevanmarja.nl of 055 5226055 of 06 51788614.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!