Theaterproject Kairos krijgt een tweejarig vervolg

Vrijdag 1 oktober 2021

Door Dione Lam

Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn

Wegens succes van de pilot van afgelopen seizoen, krijgt het project een 2-jarig vervolg. In het 7 maanden durende traject krijgen de jongeren de kans om dans, zang- en theaterlessen te volgen. Deze lessen worden gegeven onder professionele begeleiding. “Het doel is om jezelf creatief te leren uiten, dus doormiddel van bijvoorbeeld dans, muziek maken of het schrijven van teksten”, legt initiatiefnemer Joji Na uit. Het afgelopen project werd afgesloten met een voorstelling in Orpheus waarbij de levens van de jongeren centraal stonden. De titel Kairos refereert naar een naam uit de Griekse mythologie, nieuwe kansen pakken op het juiste moment.

Duwtje in de rug

“Projecten als Kairos zijn op dit moment hard nodig”, vervolgt Joji. “Veel jongeren kampen met psychische problemen en kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Door corona wordt deze groep alsmaar groter, de kranten staan er vol van. Bij ons kun je je bagage vergeten en op een creatieve manier met elkaar plezier maken.” De aanmeldingen voor het nieuwe seizoen stromen volgens de stichting al binnen. Volgens Joji een bevestiging dat de urgentie voor een vervolg groot is. “Het project kent een laagdrempelig karakter. Het gaat er niet om wat je hebt meegemaakt of waar je vandaan komt. Je kunt gewoon meedoen, kosteloos!”

Aanmelden

Het project gaat morgen, zaterdag 2 oktober, van start. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en de gemeente Apeldoorn. Daarnaast is het een samenwerking van Het Gelders Productiehuis en Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. Jongeren tussen de 17 en 30 jaar oud kunnen kosteloos aan het project mee doen, opgeven kan via de mail.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!