Theatervoorstelling Stillen

Woensdag 24 februari 2016

Door Redactie

‘Beste eetstoornis, ga alsjeblieft nog een beetje dichter bij me weg’

‘Stillen’ is een beeldende voorstelling over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. Theatermaker Maartje Wikkerink maakte deze voorstelling op basis van haar eigen ervaring met anorexia en boulimia nervosa én de verhalen van vele lotgenoten. De voorstelling wordt gespeeld op donderdag 17 maart 2016 in Het Kristal, Distelvlinderlaan 200 in Apeldoorn. Aanvang voorstelling 19.30 uur. Kaarten á €5,- (incl. koffie/thee) zijn te reserveren via http://goo.gl/forms/FXFC9GUEU5 of door te mailen naar JOGGApeldoorn@gmail.com of bellen met tel. 06 380 12 505.

Inhoud voorstelling
‘Stillen’ vertelt het verhaal van een meisje dat vecht voor haar herstel, voor een gezond leven waarin ze haar eetstoornis niet nodig heeft om haar angsten de baas te kunnen.
In dit verhaal worden verschillende fases van herstel herkenbaar en wordt perspectief geboden op een ander, beter leven. ‘Stillen’ gaat over de scheiding van verstand en gevoel (hoofd en lijf),angst, hoop en vervulling. Met getekende figuren, filmpjes, projecties en muziek, geeft Maartje vorm aan de soms irreële gedachtes en gevoelens van de onderliggende problematiek.  Tegelijkertijd is Stillen een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te zien en te blijven vechten en hopen op de volledige terugkeer van deze persoon.

Voor iedereen die op de een of andere manier te maken krijgt met een eetstoornis, of dat nou als familie, vriend of professioneel is, kan deze voorstelling een waardevolle bijdrage leveren. Maartje Wikkerink heeft een mooie tussenweg gevonden tussen de ernst van de zaak en de nodige luchtigheid. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt 60 minuten. Na afloop is het mogelijk om deel te nemen aan een nabespreking met Maartje Wikkerink.  

Deze voorstelling wordt georganiseerd op initiatief van JOGG Apeldoorn. JOGG Apeldoorn streeft  naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen, en voor een gezond gewicht in het bijzonder. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is. Wilt u meer weten over JOGG Apeldoorn, kijk dan eens op www.apeldoorn.nl/jogg

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!