Toptennis bij Daisy: start Eredivisie-seizoen

Maandag 3 juni 2024

Door Jasmijn ten Napel

Wanneer ik het terrein van tennisvereniging ALTV Daisy betreed, word ik hartelijk welkom geheten. Het is een zonnige dag en de sfeer is vol verwachting en energie. Dit weekend is het dan zover: de eerste thuiswedstrijden van het Eredivisie-seizoen van Daisy gaan van start. De tribune staat opgesteld en de mensen hebben zich verzameld om de wedstrijden te bekijken.

Tennisfeest

Op 1, 2 en 6 juni speelt ALTV Daisy haar thuiswedstrijden in de Eredivisie met haar gemengde team. Dit is een uniek tennisfeest, want nooit eerder speelde Daisy op dit hoge niveau. Er zijn slechts acht clubs in Nederland die deelnemen aan deze competitie. Voor de tennisliefhebbers is dit een unieke kans om toptennis van dichtbij te bewonderen.

Bij Daisy zijn onder andere twee Wimbledon-kampioenen actief: dubbelspeler Wesley Koolhof, momenteel nummer 7 in de wereld in het herendubbel en vorig jaar zelfs Wimbledon-kampioen in deze categorie, en onze eigen Apeldoornse Rose Marie Nijkamp, winnaar van het Wimbledon Junior damesdubbel toernooi in 2022. Daarnaast bestaat het team uit ambitieuze spelers die de wereldtop willen bereiken.

Op het moment dat ik aankom, is er een spannende rally gaande. De bal vliegt heen en weer over het net en het publiek leeft intens mee. Wanneer de bal net buiten de lijnen valt, klinkt er applaus en gejuich. “Punt voor de andere kant,” roept iemand. De spanning is te voelen, niet alleen bij de spelers, maar ook bij de toeschouwers.

Let’s go Daisy, let’s go!

Vanaf de tribune klinkt een aanmoedigingslied: “Let’s go Daisy, let’s go!” De fans zijn enthousiast en moedigen hun team hartstochtelijk aan. Een van de speelsters, Sara van Emst, die voor Daisy speelt, scoort twee punten achter elkaar en het publiek juicht haar toe.

De toeschouwers hoeven niet lang te wachten op meer spannende momenten. Op 6 juni speelt Daisy opnieuw thuis en het belooft weer een dag vol toptennis en enthousiasme te worden. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!